graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

05/06/2014
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου πρωτοπορεί πάντοτε σε θέματα αφορούν στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος υλοποιώντας δράσεις ευαισθητοποίησης, στοχεύοντας όχι μόνο στη μαθητική κοινότητα και τα παιδιά, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους της πόλης.
Συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες για τη βελτίωση της ζωής μέσα στην πόλη, πάντοτε σε εναρμόνιση και ισορροπία με το περιβάλλον και τις αρχές που το διέπουν, αναζητά τα συστατικά της «βιώσιμης πόλης».  Της πόλης που θα αντιμετωπίζεται ως «αστικό οικοσύστημα», λαμβάνοντας υπόψη την ολότητά της, τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τον αέρα της.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί μεγάλα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον της πόλης του Αγ. Δημητρίου. Η Πικροδάφνη, η ανάπλαση του Ασυρμάτου, οι δημοτικοί λαχανόκηποι, οι βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε κτήρια, οι πράσινες ταράτσες σε σχολεία της πόλης, είναι μόνο μερικά από αυτά. Αλλά επιπλέον έχουν υλοποιηθεί μεγάλες δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως εθελοντικοί καθαρισμοί σε όλη την πόλη, πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα το Περιβάλλον, επιστημονικές ημερίδες, αλλά και προβολή των θεμάτων της Ανακύκλωσης και της οικολογικής συνείδησης.     
Φέτος γιορτάζουμε το περιβάλλον με δράσεις που αφορούν κυρίως στα παιδιά, αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά.

Στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, αύριο στις 7μμ. διοργανώνουμε την ξεχωριστή διαδραστική  μουσικο-θεατρική παράσταση «ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ», ενώ λίγο νωρίτερα θα λειτουργήσουν στο χώρο εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά με θέμα το Περιβάλλον.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχούς ευαισθητοποίησης και παρακίνησης των πολιτών για την ορθή χρήση του μπλε κάδου της Ανακύκλωσης, από την ερχόμενη εβδομάδα θα δίδονται στους ενδιαφερόμενους πολίτες μπλε τσάντες συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών στο 2ο όροφο του Δημαρχείου.
Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε: οφείλουμε όλοι μας να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, αλλάζοντας πρώτα απ' όλα τις δικές μας συνήθειες!     


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS