graphical space graphical space
   Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

27/06/2014
2 χρόνια Δημοτικοί Λαχανόκηποι και συνεχίζουμε • Νέες αιτήσεις από 1η Ιουλίου

Δημοτικός Λαχανόκηπος

Ο πρώτος Δημοτικός Λαχανόκηπος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012 και η πορεία της δομής ξεπέρασε κάθε δική μας προσδοκία σε πείσμα όλων των δυσκολιών που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας.
Πρέπει να σημειωθεί πως οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή ήταν όχι μόνο κοινωνικοί αλλά και φιλοπεριβαλλοντικοί.
Με γνώμονα τους στόχους αυτούς, 45 οικογένειες καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν τα λαχανικά τους παράγοντας φρέσκα και υγιεινά προϊόντα για το σπίτι τους, αφού η καλλιέργεια των λαχανικών, βάσει κανονισμού, γίνεται αυστηρά με βιολογικές μεθόδους χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων. 

Τα οφέλη των Λαχανόκηπων είναι πολλά και γνωστά, όμως τα κοινωνικά ίσως είναι σημαντικότερα αφού η συμμετοχή στη δομή αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα ευκαιρία για δράση, δημιουργική απασχόληση, αλληλεπίδραση και εκτόνωση.
Στη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων στο συγκεκριμένο χώρο των Δημοτικών Λαχανόκηπων έγιναν εκδηλώσεις με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, συνεργασίες με γεωπόνους βιολογικής καλλιέργειας, πειραματικές φυτεύσεις νέων φυτών από ειδικούς επιστήμονες, ανταλλαγή σπόρων, συνεργασίες με άλλους δήμους οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δομή και ζήτησαν να μοιραστούμε μαζί τους την πλούσια εμπειρία μας. Ενισχύθηκε όμως και ο εκπαιδευτικός στόχος της δομής και το χώρο επισκέφθηκαν τα 2 χρόνια αυτά, πολλά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθούν και να ξεναγηθούν στα περιβόλια.
Όμως, οι Λαχανόκηποι της πόλης μας έγιναν και πολύ διάσημοι και στάθηκαν η αφορμή για να προβληθεί η πόλη του Άγ. Δημητρίου. Εξαιρετικό ήταν το ενδιαφέρον για προβολή από πολλά Εθνικά Μέσα, από τηλεόραση ως εφημερίδες και ίντερνετ, αλλά και από ξένα ειδησεογραφικά Μέσα όπως το CNN!
Όμως η δομή των Δημοτικών Λαχανόκηπων έλαβε επίσημα μια μεγάλη διάκριση όταν ο Δήμος Αγ. Δημητρίου βραβεύτηκε το 2013 με το βραβείο “Περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013”, ανταμείβοντας ηθικά τους κόπους και τις προσπάθειες όσων ασχολήθηκαν για την επιτυχημένη λειτουργία τους.
Οι σημερινοί δικαιούχοι θα παραδώσουν το λαχανόκηπό τους το Σεπτέμβριο και θα αναλάβουν νέοι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν μοριοδοτούμενοι βάσει των κοινωνικών κριτηρίων  που έχουν τεθεί.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους ξεκινούν την 1η και θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, στο Δημαρχείο στον 3ο όροφο στο γραφείο της Αντιδημάρχου Προστασίας Περιβάλλοντος με την υποβολή της αίτησης και των αντίστοιχων δικαιολογητικών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Εκκαθαριστικό εφορίας οικονομικού έτους 2013
3. Ε9 ή υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ότι ο αιτών δεν διαθέτει έκταση για καλλιέργεια εντός του Νομού Αττικής
4. Λογαριασμός (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητής τηλεφωνίας) στον οποίο θα φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας
5. Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 213 2007751

Εικόνες από τους λαχανόκηπους (κάντε "κλικ" για μεγέθυνση)


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS