graphical space graphical space
   Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

07/07/2014
Συνάντηση εργασίας μεταξύ των Δημάρχων Νοτίου Τομέα και της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στον Άγιο Δημήτριο

Με τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, συναντήθηκαν οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι των Νοτίων προαστίων προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια αρχική γνωριμία και να θέσουν προς πρώτη συζήτηση τα σημαντικότερα ζητήματα του Νοτίου Τομέα. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, την Πέμπτη 3 Ιουλίου και  μετείχαν οι εκλεγμένοι για την επόμενη 5ετία δήμαρχοι: Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης. Παρόντες από την πλευρά της Περιφέρειας εκτός από την κ. Δούρου ήταν και οι εκλεγμένοι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα και Ανατολικής Αττικής, Χρήστος Καπάταης και Πέτρος Φιλίππου.

Οι Δήμαρχοι εξέφρασαν ο καθένας από τη πλευρά του Δήμου του τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εφιστώντας την προσοχή της νέας Περιφερειάρχη στο ζήτημα της ενημέρωσης πριν την ανάληψη των καθηκόντων της.

Στο πλαίσιο των ολιγόλεπτων παρουσιάσεων η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου αναφέρθηκε αρχικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης,  κατέθεσε λίγο πριν τη λήξη της θητείας του και ερήμην των Δήμων, το νέο Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, τόνισε πως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός είναι η πολυνομία, η κακοδιοίκηση και η εχθρική αντιμετώπιση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η κ. Ανδρούτσου έκανε λόγο για τα σημαντικά και πολύχρονα ζητήματα της πόλης του Αγ. Δημητρίου, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ανάγκη δημιουργίας σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων για τους Δήμους του Νοτίου Τομέα. Επιπλέον, ανέφερε πως αποτελεί επιβεβλημένη  ανάγκη και πρώτη προτεραιότητα  η δημιουργία ενός σύγχρονου κοιμητηρίου το οποίο θα εξασφαλίζει απαραιτήτως το δικαίωμα στην καύση. Στη συνέχεια παρουσίασε μερικά μόνο από τα μεγάλα θέματα της πόλης που αφορούν σε έργα υποδομών και στα οποία εμπλέκεται ή δύναται να εμπλακεί η Περιφέρεια, όπως η διαμόρφωση της λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανάπλαση του ρέματος της Πικροδάφνης και η ανάπλαση του Ασυρμάτου.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει τα σημαντικά διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται σε όλες τις Υπηρεσίες και δομές του Δήμου από την έλλειψη προσωπικού και υπαλλήλων αλλά και την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του νέου ΕΣΠΑ.

Η κ. Δούρου αφού άκουσε όλους τους Δημάρχους, τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν για τη νέα Περιφερειακή Αρχή πρώτης και δεύτερης κατηγορίας δήμοι και πως εγκαινιάζεται στο εξής μία νέα, διαφορετική αμφίδρομη σχέση μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και Δήμων, μια σχέση ισότιμη και συμμετοχική, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της αττικής γης.  

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS