graphical space graphical space
   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

18/03/2008
Επιτυχημένα τα Αποκριάτικα Ξεφαντώματα στον Άγιο Δημήτριο

Αποκριάτικο γλέντι αλλιώτικο από τ’ άλλα έστησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 2 Μαρτίου, στο μήκος της κεντρικής ομώνυμης λεωφόρου εως την οδό 25ης Μαρτίου. Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Ευριπιώτη και τον αντιπρόεδρο κ. Θεόφιλο Αναστασιάδη και σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση, είχαν -για δεύτερη φορά φέτος- την έμπνευση της άμεσης συμμετοχής του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις. Αντί για παρέλαση αρμάτων προτίμησαν να διοργανώσουν “στέκια γλεντιού” με ζωντανή μουσική από συγκροτήματα τοπικών συλλόγων, φορέων και σχολείων.

Συγκεκριμένα, στα Αποκριάτικα ξεφαντώματα του Δήμου Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι της πολης: Αιτωλοακαρνάνων, Ηπειρωτών “Το Κούγκι”, Ποντίων “Μαύρη Θάλασσα”, Αρκάδων, Ηλείων, Κυκλαδιτών, Κρητών, Αναφαίων, Ρουμελιωτών, το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αγίου Δημητρίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, τα ΚΑΠΗ, οι Πρόσκοποι, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, οι Ξένες Γλώσσες Euroline, το 7ο Δημοτικό και το 17ο Δημοτικό Σχολείο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου και ο Σύλλογος “Αγ. Σπυρίδων”.

Δίπλα στη μουσική που πλαισιωνόταν από χορευτές με τις τοπικές ενδυμασίες, τσίκνιζαν μεζέδες, που συνοδεύονταν από διάφορα εδέσματα – σπεσιαλιτέ από τα διάφορα μέρη της Ελλάδος και άφθονο κρασί. Κάτω από τους ήχους λεβέντικων χορών των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, περνοδιάβαιναν μασκαράδες που αλληλοπειράζονταν και διασκέδαζαν σύμφωνα με τις παραδόσεις της παλιάς Αθήνας. Τα κομφετί και οι σερπαντίνες είχαν γεμίσει το δρόμο απ’ άκρη σε άκρη μέσα σε ένα ξέφρενο λαϊκό πανηγύρι στην επιτυχία του οποίου συνέβαλε και ο θαυμάσιος ανοιξιάτικος καιρός.

Ο Δήμαρχος και πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου περιερχόμενοι τα διάφορα συγκροτήματα απολάμβαναν μαζί με τους δημότες τα εκλεκτά εδέσματα και συμμετείχαν στο λαϊκό γλέντι που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος ο Μάγκας με το κλαρίνο του, ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και ο Γιοκαρίνης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος υπογράμμισε ότι “τέτοιο ξεφάντωμα πρώτη φορά έγινε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου –αφού η κακοκαιρία στάθηκε εμπόδιο στην πρώτη περσινή παρόμοια προσπάθεια του Πολιτιστικού Οργανισμού- και είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθεί στο μέλλον”.

Επίσης, επιτυχία γνώρισαν τα παιδικά πάρτι που διοργανώθηκαν από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 9 Μαρτίου σε πλατείες του Δήμου. Οι εκδηλώσεις για τις Αποκριές έκλεισαν με τα παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου όπου ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος μοίρασε χαρταετούς στα μικρά παιδιά, ενώ μοιράστηκαν σαρακοστιανά φαγώσιμα σε όλους δημότες  που παρεβρέθηκαν εκεί υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας που διασκέδασε τον κόσμο.
 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS