graphical space graphical space
   Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

13/05/2008
Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου σε ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού διοργάνωσαν τα φροντιστήρια “ΜΕΘΟΔΟΣ” των κ.κ. Γ. Γκουγκούση & Κ. Ρεκούμη. Η εκδήλωση που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο “Κάρολος Κουν” του Αλίμου και σκοπό είχε την ενημέρωση των μαθητών και των γονιών τους για τα όλα τα σύγχρονα επαγγέλματα. Συγκεκριμένα έγινε πλήρης ενημέρωση από τον κεντρικό ομιλητή, καθηγητή Μαθηματικών–Ερευνητή και συντάκτη της Εφημερίδας “Αγγελιοφόρος” κ. Στράτο Στρατηγάκη για τα επαγγέλματα που έχουν κορεστεί, για αυτά που έχουν ακόμα ζήτηση καθώς και λεπτομερής ανάλυση των ομάδων των επαγγελμάτων.

Στο cd που διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους υπάρχουν πληροφορίες σε 6.500 χιλιάδες σελίδες για βάσεις σχολών, παλιά θέματα, πληροφορίες για κάθε σχολή ξεχωριστά, όλα τα μεταπτυχιακά, μηχανογραφικό δελτίο, πρόγραμμα υπολογισμού των βάσεων και οτιδήποτε άλλο πρέπει να ξέρει ένας υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων “ΜΕΘΟΔΟΣ” κ. Γ. Γκουγκούσης, ο Πρόεδρος Φροντιστών της Αθήνας κ. Τάκης Δρούτσας ενώ ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος στο σύντομο λόγο του είπε:

“Το μεγάλο ζητούμενο στη σημερινή εποχή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο, είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων. Η απασχόληση, και μάλιστα η επικερδής, είναι ευλογία Θεού. Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν σήμερα ότι οφείλουν να έχουν επαρκή επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες που εκτός από τους “χειρώνακτες” της γης και της βιομηχανικής παραγωγής, χρειάζεται κυρίως “χειρώνακτες” του νου. Ο έγκαιρος επαγγελματικός προσανατολισμός είναι το πρώτο βήμα για το σημερινό νέο ώστε να απορροφηθεί από τους απέραντους τομείς απασχόλησης, που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί η νέα τεχνολογία. Ο έγκαιρος επαγγελματικός προσανατολισμός στηρίζει και εξασφαλίζει μια σίγουρη, δημιουργική, παραγωγική και επικερδή σταδιοδρομία. Σήμερα ο ανταγωνισμός είναι οξύς και στον τομέα της απασχόλησης. Η νέα γενιά ανταγωνίζεται όχι μόνο για να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, αλλά και να αναδειχθεί μέσα από αυτές σε ξεχωριστά στελέχη με ηγετικές προοπτικές σε όλους τους τομείς. Για να συμβεί όμως αυτό οι νέοι πρέπει να βοηθηθούν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Γι’ αυτό συγχαίρω θερμά τους κ.κ. Γιώργο Γκουγκούση και Κώστα Ρεκούμη του φροντιστηρίου “Μέθοδος” οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται υπεύθυνα και συνειδητά προκειμένου να καθοδηγήσουν τους νέους στα πρώτα σωστά βήματα της μόρφωσης και του επαγγελματικού τους προσανατολισμού. Η προσπάθεια είναι μεγάλη και η πρόκληση των καιρών δεν επιτρέπει καθυστερήσεις. Συγχαρητήρια και στους γονείς που παρευρίσκονται σήμερα εδώ αγωνιώντας για το μέλλον των παιδιών τους. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλό Πάσχα”.

Στην τόσο σημαντική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ Δήμαρχος Αλίμου Θ. Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αγίου Δημητρίου Σ. Μεγαρίτης,  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου Δ. Γαλανάκης, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αγ. Δημητρίου Θ. Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος των Φροντιστών Γ. Χατζητέγας, η Σχολική Σύμβουλος της Πρωταβάθμιας Εκπαίδευσης Ράνια Κυριαζή, πλήθος μαθητών, γονέων, δασκάλων και καθηγητών.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS