graphical space graphical space
   Σάββατο, 20 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

12/04/2007
Εξομάλυνση κυκλοφορίας ΕΘΕΛ

Πλήρη εξομάλυνση της κίνησης των λεωφορείων της ΕΘΕΛ από αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου έχει επιφέρει ο κύκλος επαφών και συζητήσεων μεταξύ του δήμου, του συνδικάτου και της διοίκησης της ΕΘΕΛ και του ΟΑΣΑ. Μετά από μία σειρά αναβολών της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για απαγόρευση της κίνησης των λεωφορείων επί της οδού Κουντουριώτου με φορά αντίθετη από την επιτρεπόμενη, τελικά βρέθηκε λύση η οποία προβλέπει την διοχέτευση της ροής των λεωφορείων από την δεύτερη πύλη του αμαξοστασίου. Ο δήμος έχει προνοήσει για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτήσεων, οδοσημάνσεων, διαπλάτυνση της εν λόγω πύλης και γενικότερα για την αναβάθμιση του αμαξοστασίου και των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτό.
     Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω απόφαση δεν είναι μια μονόπλευρη απόφαση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου. Πρόκειται για μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου της προηγούμενης δημοτική αρχής με παμψηφία (27 υπέρ και 1 κατά), η οποία ελήφθη κατόπιν δικαίου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τους οποίους η δυνατότητα της κίνησης των λεωφορείων επί της οδού Κουντουριώτου από την οδό Εθνομαρτύρων προς την οδό Ασυρμάτου, δηλαδή αντίθετα της επιτρεπόμενης κίνησης, δημιουργεί προβλήματα ηχορύπανσης αλλά και ελοχεύει κινδύνους ατυχημάτων.
     Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει και κυκλοφοριακή μελέτη η οποία ανατέθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε γραφείο μελετών. Ο δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος ως νέος δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Πόλεως και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θανάση Χαμπεσή υλοποιεί την εν λόγω απόφαση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 16ης Μαρτίου του 2005.
       Αξίζει να αναφερθεί ότι σαν δείγμα καλής θελήσεως ο δήμος είχε δώσει μια επίσημη και τέσσερις ανεπίσημες (προφορικές) παρατάσεις για την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης προκειμένου να υπάρχει περίοδος προσαρμογής από την πλευρά της ΕΘΕΛ. 

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS