graphical space graphical space
   Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

16/05/2007
Με πλήθος κόσμου εορτάσθηκαν τα Παναγούλεια 2007

Με την συμμετοχή πλήθους δημοτών και με ένα απόλυτα πετυχημένο τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκαν τα φετινά “Παναγούλεια” στο δήμο του Αγίου Δημητρίου. Η κορυφαία αυτή τοπική γιορτή της δημοκρατίας, που έχει πανελλαδική εμβέλεια και σημασία, ήταν φέτος κατά γενική ομολογία μια από τις η μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και αντάξια της μνήμης ενός νεώτερου ήρωα, του Αλέξανδρου Παναγούλη, που του έλαχε από την μοίρα να χάσει την ζωή του στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός εργάσθηκε άψογα προκειμένου να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μοναδική αυτή επετειο της δημοκρατίας. Και αυτό πιστοποιήθηκε από το μεγάλο πλήθος δημοτών που παρευρέθηκε στις τριήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη που διδάσκει στις νεότερες γενιές το ήθος και τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας. Ο δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ότι :
«όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δημοκρατία και την ελευθερία είμαστε εδώ για να τιμούμε τους ήρωες που θυσιάστηκαν γι' αυτές τις αξίες και τα ιδανικά.
Ιδέες και ιδανικά, απαραίτητα για τη ζωή μας, απαραίτητα για την αξιοπρέπειά μας, για να μπορούμε να πορευόμαστε και να χαιρόμαστε τη ζήση μας»
. Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο Αλέξανδρος Παναγούλης λέει για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Παπαδόπουλου “Δεν επιδίωξα να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Δεν είμαι ικανός να σκοτώσω έναν άνθρωπο. Επιδίωξα να σκοτώσω έναν τύραννο”. Με τον ίδιο τρόπο και εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε τη νέα γενιά από τον πόλεμο και τα δεινά του, να υπηρετήσουμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ειρήνη».
Οι φετινές εκδηλώσεις των “Παναγουλείων” ήταν αφιερωμένες στο τρίπτυχο “Ομογένεια – Μετανάστευση – Παλιννόστηση”  λόγω των σημαντικών αλλαγών που παρουσιάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως λόγω της μετατροπής της Ελλάδας από χώρα αποστολής μεταναστών που ήταν άλλοτε, σε χώρα υποδοχής μεταναστών. Κορυφαίο γεγονός για την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (Παρασκευή 11/5) ήταν η εξαιρετική συναυλία του Παντελή Θαλασσινού που μάγεψε το κοινό με το πηγαίο ταλέντο του και τα τραγούδια του στην γεμάτη από κόσμο Πλατεία Παναγούλη. Την ίδια ημέρα χαιρετισμούς απηύθηναν η ΠΕΑΕΑ Αγίου Δημητρίου, η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου και γνωστός ηθοποιός κ. Κώστας Ευριπιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
«το θάρρος των ηρωϊκών ανθρώπων που με τη θυσία τους ανοίγουν τον δρόμο για πρόοδο, δημοκρατία και πολιτισμό μας θυμίζουν ότι πρέπει να αποδίδουμε τιμές σε εκείνους που στην ζωή τους όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες όταν κινδυνεύουν τα ιδανικά, όταν συσκοτίζεται η αλήθεια και όταν φιμώνεται η ελευθερία. Αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα Αλέξανδρο Παναγούλη  ο αγώνας του οποίου δείχνει τον δρόμο της δημοκρατίας όχι μόνο σε μας τους παλαιότερους αλλά και στη νέα γενιά».

Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων (Σάββατο 12/5) ήταν αφιερωμένη στο φετινό θέμα των «Παναγουλείων»  «Ομογένεια – Μετανάστευση – Παλιννόστηση» όπου ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαρδάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος κ. Λοϊζος Λοϊζος και η διευθύντρια Ευρώπης της γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Ευανθία Παπαδάτου. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων κ. Ιωάννης Τασούλας. Στην συνέχεια ακολούθησε λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα του Σάκη Κωτσάκη. Την Κυριακή 13 Μαϊου το πρωί πραγματοποιήθηκε Ειρηνοδρομία με μεγάλη συμμετοχή δημοτών όλων των ηλικιών. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Παναγούλη. Ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου, χαιρετισμός της εκπροσώπου του Προεδρείου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ κας. Σοφίας Βούλτεψη, ομιλία του πρέσβη της Κύπρου κ. Γεώργιου Γεωργή καθώς και σύντομη ομιλία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγίου Δημητρίου κας. Ελένης Βομβολάκη με θέμα τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας. Την παράσταση έκλεψαν τα τραγούδια από τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου. Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση της Ομάδας Παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου που υπό την συνεχή επαγρύπνιση του υπευθύνου διδασκαλίας κ. Βασίλη Λιάπα χρόνια τώρα συμβάλει στην διατήρηση και ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη, κρατώντας πάντα ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων των εκδηλώσεων στον Άγιο Δημήτριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για τον  Αλέξανδρο Παναγούλη πραγματοποιήθηκε έκθεση βιβλίου. Συγχαρητήρια αξίζουν και στη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης και ιδιαίτερα στην πρόεδρο κα. Μαρία Αχουλιά που με συνεχείς προσπάθειες κατάφερε αφενός να αναβαθμίσει αισθητικά την Πλατεία και αφετέρου να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή ώστε το αναψυκτήριο που βρίσκεται εκεί να δεχθεί απροβλημάτιστα τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να καλύψει όλα τους τα γούστα γρήγορα και ποιοτικά. Aξίζει, επίσης, να επισημανθεί η συνεχής παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στα «Παναγούλεια 2007, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Πόλεως και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αθανάσιου Χαμπεσή». Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Θεόφιλος Αναστασιάδης δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ότι «πρωτεύων στόχος μας είναι να χαρίσουμε στους συνδημότες, εκδηλώσεις που θα τους αγγίζουν, θα τους κάνουν να συμμετέχουν σε αυτές. Πιστεύω πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση και υποσχόμαστε ότι και στο μέλλον θα παρουσιαστούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου».


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS