graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

07/06/2007
Η 66η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη του δήμου Αγίου Δημητρίου η 66η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης. Την σχετική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου και ο δήμος Αγίου Δημητρίου. Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Μάχη της Κρήτης αντέστρεψε τη χρονολογική σειρά των σχεδίων του Γερμανικού επιτελείου. Επέφερε ριζική μεταβολή στις εκστρατείες και ιδίως στην πορεία όλου του πολέμου.
Η "Μάχη της Κρήτης" λαβαίνει στην εποχή μας μια καινούργια ερμηνευτική και αξιολογική διάσταση και παύει σταδιακά να θεωρείται ένα σπουδαίο μεν αλλά τοπικού ενδιαφέροντος συμβάν, έστω κι αν εξέπληξε την τότε οικουμένη.
     Ο Ελληνικός λαός στην Κρήτη, εγκαταλελειμμένος από τη πολιτικοστρατιωτική του ηγεσία, με τη πλειοψηφία των Κρητικών ανδρών αποκομμένων στην κατακτημένη Ελλάδα, έδωσε ένα αγώνα έξω από κάθε λογική, κάνοντας υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης, ακολουθώντας τους δρόμους της ψυχής του και της εθνικής του συνείδησης. Πάλεψε ένα αγώνα εξ ενστίκτου, με ηγέτες μονάχα φλογερούς κληρικούς και αυτοδίδακτους λαϊκούς αρχηγούς.
     Τίθενται λοιπόν νέοι προβληματισμοί και ερωτήματα για την ουσία της "Μάχης της Κρήτης" η οποία έχει στενή σχέση με τον αγώνα του 'Έθνους μας στην Αλβανία, την πολιτική και τα "παιγνίδια" των ισχυρών πάνω στο νησί μας για τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της Μέσης Ανατολής.
   Αποδείχτηκε ξανά ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι έννοιες σαφώς ευρύτερες της Ελλάδας, με οικουμενικές διαστάσεις, είναι ανθρωπισμός και διεθνισμός και μάλιστα ο μόνος χωρίς ιμπεριαλιστικές βλέψεις.
    Μετά τη "Μάχη της Κρήτης" ο Ελληνισμός καλείται στις μέρες μας να δώσει τη "Μεγάλη Μάχη" στο τομέα του πολιτισμού, μέσα στην πλημμυρίδα της οικονομικοπολιτικά Ενωμένης Ευρώπης και της παγκοσμιοποίησης. 'Όχι κλεινόμενος στον εαυτό του, αλλά διατηρώντας τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του και την ελληνορθόδοξη οικουμενική του συνείδηση, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και να ακτινοβολεί».

 

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS