graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

21/09/2007
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2007

Το Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2007 είναι αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου. Εντούτοις η μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές και το βαρύ πένθος που “σκέπασε” την Ελλάδα ήταν ο λόγος που ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις του.
Παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου το Σάββατο 8/9 στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πυροπαθείς.

Ένα θερμό κοινό όλων των ηλικιών που απαριθμούσε περίπου 1500 άτομα που παραληρούσαν και τραγουδούσαν παλιότερα και νεότερα αγαπημένα τραγούδια του καλλιτέχνη. Ένας ρυθμός, απόλυτα εναρμονισμένος με τις δύσκολες εποχές που ζει η χώρα μας αλλά και μια αισιοδοξία και ζωντάνια που είναι το μέλλον και η ανάγκη μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Ο “αιώνιος έφηβος” Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να σχολιάσει εύστοχα την επικαιρότητα αλλά και να καλομιλήσει στους Αγιοδημητριώτες που πήγαν να τον απολαύσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τους δημότες στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου λέγοντας μεταξύ άλλων... :
“Χαίρομαι ειλικρινά που είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Και γιατί στο Δήμο μας βρίσκεται ένας μεγάλος καλλιτέχνης αλλά και γιατί δείχνετε την ευαισθησία σας αφού ενισχύετε αυτή τη συναυλία τα έσοδα της οποίας θα κατατεθούν για τις ανάγκες των πυροπαθών”.

Τον διάσημο καλλιτέχνη που κατάγεται από την Αρκαδία βράβευσε ο Σύλλογος Αρκάδων Αγίου Δημητρίου ο Πρόεδρος του οποίου  κ. Νικητόπουλος του απένειμε αναμνηστική πλακέτα.

Τη Δευτέρα 10/9 στο πάρκο Ελ. Βενιζέλου παίχτηκε η κωμωδία “Οι τρελοί της Βαλένθια” του Λόπε ντε Βέγκα με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Αλμπέρτο Εσκενάζη. Μια μουσική κωμωδία αποτελούμενη από νέους ηθοποιούς που χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν στους ρυθμούς της τρέλας και του έρωτα.

Ο πλούτος -που μεταφράζεται σε χρήματα και υλικά αγαθά- δεν γνωρίζουμε αν καταφέρνει πάντα να φέρνει ευτυχία στη ζωή των ανθρώπων αλλά ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον κύριο Θύμιο Καρακατσάνη έφερε “ανύψωση και αγαλλίαση” στις ψυχές όλων. Μια παράσταση μοναδική με εκλεκτούς συντελεστές που γέμισε ασφυκτικά το Πάρκο Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος) την Τρίτη 12/9, αφού υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν την παράσταση πάνω από 2000 δημότες.  Ο Θ. Καρακατσάνης, ο Γ. Κωνσταντίνου, ο Τ. Παπαματθαίου, ο Κ. Ευριπιώτης, η Α. Μουστάκα και άλλοι νεότεροι και ανερχόμενοι ηθοποιοί σε μια παράσταση μοναδικής ποιότητας και οργάνωσης με πολλούς διαλόγους να αναφέρονται σε επίκαιρα γεγονότα και καυστικά πικάντικα σχόλια που όμως σέβονται την αξιοπρέπεια του θεατή. Οι θεατές, γοητευμένοι, όρθιοι ή καθιστοί “ρουφούσαν” την παράσταση ενώ δε σταματούσαν να χειροκροτούν και να γελούν στις επανειλημμένες κωμικές ατάκες του μεγάλου πρωταγωνιστή Θ. Καρακατσάνη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Κώστας Ευριπιώτης ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση αφιλοκερδώς δέχτηκε το θαυμασμό και το χειροκρότημα του κοινού του Αγίου Δημητρίου. Μετά το πέρας της παράστασης η κ. Αγγέλα Καζακίδου, σκηνοθέτης και υπεύθυνη του θεατρικού τμήματος του Δήμου ευχαρίστησε τον  Θ. Καρακατσάνη για την τιμή που έκανε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νίκος Λαζαρόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Καρακατσάνη, ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Θεόφιλος Αναστασιάδης στον Γιώργο Κωνσταντίνου ενώ το μέλος του Π.Ο. Βασίλης Τάτσης απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αλεξία Μουστάκα στη μνήμη του πατέρα της και μεγάλου ηθοποιού Σωτήρη Μουστάκα. Την παράσταση και πάλι έκλεψε ο μεγάλος καλλιτέχνης Θύμιος Καρακατσάνης που ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου αλλά και το Δήμαρχο προσωπικά που διοργάνωσε τις εκδηλώσεις ενώ όπως είπε τον τιμά ιδιαίτερα το ότι η απόφαση για να έρθει η παράσταση στο Δήμο ήταν παμψηφεί στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το συνεργάτη του Κώστα Ευριπιώτη του οποίου εξήρε το ταλέντο ενώ ευχήθηκε και στο μέλλον να γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις αλλά επί πληρωμή γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο πολιτισμός πρέπει να πληρώνεται. 

Την Τετάρτη 12/9 παίχτηκε η παράσταση “Γιατρός με το ζόρι” με τον Β. Τσιβιλίκα, Ε. Φιλίνη και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Το πάρκο κατακλείστηκε και πάλι από κόσμο που παρακολούθησαν την υπέροχη κωμωδία και διασκέδασαν με τα υπέροχα χιουμοριστικά τεχνάσματα του πρωταγωνιστή. Μια παράσταση που ανέδειξε το ταλέντο των πρωταγωνιστών αλλά και ψυχαγώγησε τους δημότες κάθε ηλικίας που την παρακολούθησαν.

Από τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου η πλατεία Αλέκου Παναγούλη μεταμορφώθηκε σε μια “Παραμυθούπολη”. Ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι, έκθεση βιβλίου, φουσκωτά, πόνυ και άλογα, παραστάσεις Καραγκιόζη, animateurs, καρτούν, κλόουν ψυχαγώγησαν και έδωσαν χαρά στα παιδιά που βρέθηκαν εκεί με τους γονείς τους. Τις δυο μέρες γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο υπέροχες παιδικές θεατρικές παραστάσεις “Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ καθώς και το “Μαγικό κόσμο της παραμυθούπολης” ενώ τραγούδησαν στο πάρτι καραόκε που στήθηκε στην κεντρική εξέδρα. Τα παιδιά όμως ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα και με τις δραστηριότητες όπως δημιουργία με τον πηλό, ζωγραφική με τη γνωστή καλλιτέχνιδα Δώρα Σκουτέρη, face painting, αναρρίχηση και γνωριμία με το καράτε με τον εκπαιδευτή Τσακατάνη Δημήτρη. Πολύ σημαντική επίσης η παρουσία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που ενημέρωνε τους δημότες για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας  του παγκόσμιου κλίματος. Οι τριήμερες εκδηλώσεις της Παραμυθούπολης στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία αφού γονείς και παιδιά κατέκλυσαν το πάρκο και τις τρεις μέρες. Ήταν ομολογουμένως μια πολύ ευχάριστη νότα λίγο πριν ξεκινήσει για τα καλά το σχολικό πρόγραμμα που έδωσε χαρά στα παιδιά κάθε ηλικίας χωρίς να στοιχίσει οικονομικά στους γονείς.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές των φετινών εκδηλώσεων που κατάφεραν να εμπλουτίσουν και να αναβαθμίσουν τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού φθινοπώρου με περισσότερες επιλογές για όλες τις ηλικίες. Στον Πρόεδρο Κώστα Ευριπιώτη, τον αντιπρόεδρο Θεόφιλο Αναστασιάδη και τα μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού για την άρτια οργάνωση και την πολιτιστική αναβάθμιση που φέτος επετεύχθη στο Δήμο του Αγίου Δημητρίου με την αμέριστη πάντα στήριξη του Δημάρχου Νίκου Λαζαρόπουλου.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS