graphical space graphical space
   Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

19/12/2007
Αντιπροσωπεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο Buzau της Ρουμανίας

Τετραήμερη επίσκεψη στην πόλη Buzau της Ρουμανίας πραγματοποίησε αποστολή του Δήμου Αγίου Δημητρίου από 6 έως 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δυο πόλεων. Η αδελφοποίηση μεταξύ των δυο πόλεων υπογράφηκε το Μάιο του 2006 από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία. 
Η αποστολή αποτελείτο από τον Δήμαρχο κ. Νίκο Λαζαρόπουλο, την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ελένη Βομβολάκη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Ν. Γεωργόπουλο και Α. Χαμπεσή, τον γραμματέα του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο κ. Χ. Πρεκετέ, τον πρώην Δήμαρχο - αρχηγό της παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ” και νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Ειρηνάκη, τον αρχηγό της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΡΕΙΑ”και δημοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Παπαδακάκη και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μ. Γελαδάκη, Μ. Αθανασιάδη και Θ. Οικονομάκο. Επίσης στην αποστολή συμμετείχε και η προϊσταμένη του γραφείου Δημάρχου κ. Μαρία Μαϊκαντή.

Την αποστολή του Δήμου Αγίου Δημητρίου υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Buzau αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο κ. George Florea και τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών κ. Ene Nikolai.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα:

• Εμπορικών ανταλλαγών με δημιουργία γραφείων προβολής προϊόντων
• Ανταλλαγής νεολαίας με συνοδεία καθηγητών σε καταυλισμούς και ξενοδοχεία αλλά και αθλητικές ανταλλαγές μεταξύ μεγάλων ομάδων
• Πολιτιστικών εκδηλώσεων (ομάδες χορού, θεατρικές ομάδες κ.λπ.)

Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια σειρά περιηγήσεων σε υποδομές και αξιοθέατα της πόλης Buzau και της περιφέρειας και συγκεκριμένα πραγματοποίησαν: Τour στην πόλη Buzau, επίσκεψη στο σχολείο Καλών Τεχνών όπου διδάσκονται ζωγραφική – θέατρο – μουσική και φοιτούν περίπου 800 παιδιά από 6-18 ετών ενώ συναντήθηκαν με επιχειρηματίες και επισκέφτηκαν έργα που έχουν ανατεθεί σε ιδιώτες με την υποχρέωση να εξασφαλίζουν το 10% του κέρδους στο Δήμο όπως το εμπορικό κέντρο, το κολυμβητήριο και το παγοδρόμιο.
Στη συνέχεια παραβρέθηκαν σε περιοχή της πόλης όπου έχουν χτιστεί μονοκατοικίες ενώ   το έργο όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να περιλαμβάνει 400 περίπου κατοικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου ενώ απόλαυσε την εκδρομή στα Καρπάθια όπου βρίσκεται το Κάστρο του θρυλικού Δράκουλα με τη συνοδεία του αντιδημάρχου, του γεν. Διευθυντή κοινωνικών υπηρεσιών και μεταφραστή του Δήμου Buzau κ. Έντουαρντ Νικολέσκου.

Στο επίσημο δείπνο που παραχωρήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Constantin Boscodeala πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή δώρων μεταξύ δημάρχων και δημοτικών συμβούλων των δυο πόλεων. Στο σύντομο λόγο του ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι:
 «το μήνυμα που στέλνει σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Αγίου Δημητρίου είναι να βαθύνει σε όλα τα επίπεδα η αδελφοποίηση των δύο πόλεων και να ενισχυθούν περαιτέρω οι αμοιβαίες σχέσεις των πολιτών όσον αφορά στην ανταλλαγή κοινωνικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και οικονομικών εμπειριών». Ο κ. Λαζαρόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι χρόνια δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινωνιών. Θα είναι χρόνια που θα δώσουν ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους και τις επόμενες γενιές που ακολουθούν».

Επιστρέφοντας από την Ρουμανία ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος υπογράμμισε ότι:
“η ελληνική αντιπροσωπεία, έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την φιλοξενία, την άψογη συνεργασία και την φιλική προσέγγιση τόσο των αιρετών Ρουμάνων όσο και των απλών κατοίκων της πόλης. Ο κ. Constantin Boscodeala είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ δραστήριος δήμαρχος που τολμά μια εκσυγχρονισμένη πολιτική με έργα που αναδεικνύουν την πόλη του Buzau. Μια πόλη πανέμορφη με μοναδική αρχιτεκτονική, και πολλές δυνατότητες για περαιτέρω οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στο μέλλον”.

Σύντομο προφίλ της Ρουμανικής πόλης Buzau

Η πόλη Buzau βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρουμανίας στη δεξιά όχθη του ποταμού Buzau. Πρόκειται για την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
Ο πληθυσμός της πόλης είναι 138.458 κάτοικοι. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αγροτική και τη βιομηχανική παραγωγή, το εμπόριο και τις υπηρεσίες. Στην πόλη δραστηριοποιούνται πάνω από 7164 εμπορικοί φορείς, δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, που εκπροσωπούν τοπικά και ξένα κεφάλαια. Ινστιτούτα, λέσχες, ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής οργανώνουν δράσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού.
 

 


 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS