graphical space graphical space
   Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

26/05/2008
Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου στις εκδηλώσεις Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

    Γενοκτονία Ποντίων 2008
Με παρουσία πλήθους κόσμου τιμήθηκε και φέτος η 19η Μαΐου, μέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού, κατά τα έτη 1916-1923, από το Κεμαλικό καθεστώς των Νεότουρκων.
Την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε την Κυριακή 18 Μαΐου στο μητροπολιτικό ναό της Αγ.Φωτεινής, ακολούθησε πορεία προς το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επί της ομώνυμης πλατείας (Αμισού και Αίνου) στην Άνω Νέα Σμύρνη, όπου αφού τελέσθηκε Τρισάγιο, η πρόεδρος της ένωσης κ.Ράνια Χρυσοχοΐδου-Κανάκη αναφέρθηκε στις ολέθριες συνέπειες στης αποσιώπησης της Γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας. Η Τουρκία αποθρασυμένη, αφού ποτέ δεν λογοδότησε για τα στυγερά εγκλήματα που διέπραξε, το 1974 εισέβαλε ανενόχλητη στην Κύπρο, καταπιέζει μέχρι σήμερα όλες τις μειονότητες που δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκτουρκίσει, προβάλλει θρασύτατα διεκδικήσεις στο Αιγαίο αλλά και τη Δ.Θράκη καταπατώντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, συμπράττει με τους Σκοπιανούς στις διεκδικήσεις τους και πλαστογραφεί βάναυσα την ιστορία παριστάνοντας το θύμα της Ελλάδας ενώ υπήρξε στυγνότατος θύτης όπως καταμαρτυρούν χιλιάδες αναμφισβήτητα ντοκουμέντα αφού προέρχονται από αρχεία ξένων υπουργείων εξωτερικών, διπλωματών, δημοσιογράφων, στρατιωτικών και πολλών άλλων. Το χειρότερο όμως είναι ότι η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει και στην Ελλάδα υποστηρικτές οι οποίοι κατηγορούν ως εθνικιστές όλους εκείνους που διεκδικούν το δικαίωμα στη μνήμη και τη δικαίωση των χιλιάδων αδικοχαμένων. Η πρόεδρος καταδίκασε ως αναξιοπρεπείς τις καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του σφαγέα Μ.Κεμάλ, καθώς και την άρνηση της ελληνικής βουλής να βοηθήσει τις προσπάθειες για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας εκδίδοντας στην αγγλική τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας, έργο άλλωστε που η ίδια η βουλή είχε αναθέσει στον καθηγητή κ.Κων/νο Φωτιάδη.
     Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους δημάρχους Ν.Σμύρνης κ.Κουτελάκη, Αγ.Δημητρίου κ.Λαζαρόπουλο, τον πρόεδρο της Ν.Δ Ν.Σμύρνης κ.Κουκά, την ταμία του συλλόγου «Οι φίλοι του Φάρου» κ.Μάκρα και την πρόεδρο της ένωσης ποντίων κ.Χρυσοχοΐδου-Κανάκη. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε από τα παλικάρια της ένωσης που απέδωσαν τιμές με τον πανάρχαιο Πυρρίχιο χορό Σέρρα και κέρασμα από τις κοπέλες της ένωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Ν.Σμύρνης κ.κ Δρακούλης, Κασίμη, Κουτετέ, Γαλανοπούλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ κ.Κούπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Αθανασίου, Σταυριανίδης, Γιατζίδης, Νάνου, Δεληγιάννη. Από το δήμο Αγ.Δημητρίου ο δημοτ.σύμβουλος και αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού κ.Θ.Αναστασιάδης. ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ.Π.Δούκας και ο π. δημοτ.σύμβουλος κ.Χ.Κατσώτης. Επίσης παρευρέθησαν ο επ.πρόεδρος του συλλόγου Προσφύγων Οικιστών κ.Ηλιάδης, το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου «Αργοναύται Κομνηνοί» κ.Π.Ηλιάδης, η γλύπτρια του μνημείου κ.Βάλβη, και ο σχολικός σύμβουλος κ.Πανικίδης.
     Το ίδιο βράδυ στο μέγαρο της Εστίας Ν.Σμύρνης η ένωση ποντίων πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία βραδιά μνήμης με ομιλητή τον εξαίρετο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ.Νεοκλή Σαρρή, προσκεκλημένο το μοναδικό θεατράνθρωπο κ.Λάζο Τερζά, προβολή ταινίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το παρόν έδωσαν οι δημ.σύμβουλοι Ν.Σμύρνης κ.κ Αθανασίου, Μουτοπούλου, Μαραμπού, Μπίσαλης, Καρδαρά, ο τ. δημ.σύμβουλος κ.Καραγιάννης, η πρόεδρος του συλλόγου Καρπαθίων «Η Δήμητρα» διδάκτωρ κ.Κανάκη-Πρωτόπαπα, ο κ.Βενετσάνος μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Στέγης, ο κ.Πιατόπουλος πρόεδρος του συλλόγου «Αμεα Αγ.Φωτεινή», η κ.Αντωνοπούλου από την Επιτροπή Ειρήνης, ο κ.Ηλιάδης επ.πρόεδρος Προσφύγων Οικιστών, η κ.Σπυριδονίδου πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Αμφιθέας, ο μουσικός κ.Χ.Αμανατίδης και η γλύπτρια κ.Βάλβη.
     Οι εκδηλώσεις μνήμης από όλα τα ποντιακά σωματεία της νότιας Ελλάδας κορυφώθηκαν την Κυριακή 25 Μαΐου με δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών στις 12:00, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS