graphical space graphical space
   Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

30/06/2008
Αδελφοποιήθηκαν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Δήμος Πλάζα Ντε Λα Ρεβολουσιόν

 

 

Υπογράφηκε στην Κούβα στις 12 Ιουνίου το πρωτόκολλο συμφωνίας αδελφοποίησης μεταξύ του δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και του δήμου Πλάζα Ντε Λα Ρεβολουσιόν Αβάνας, Κούβας. Με την υπογραφή αυτή υλοποιήθηκε απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Οι δύο δήμοι λαμβάνοντας υπόψη το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ τους, και επιθυμώντας την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων τους, συμφώνησαν να καθιερώσουν την ανταλλαγή γνώσης για την ιστορία τους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους καθώς και τη σύσφιξη των αδελφικών τους σχέσεων. Προς το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Κυριαρχίας της Πλάζα ντε λα Ρεβολουσιόν κ. Arian Doyle Lorengo συμφώνησαν και υπέγραψαν το πρωτόκολλο συμφωνίας αδελφοποίησης σύμφωνα με το οποίο οι δύο δήμοι ανακηρύσσονται αδελφοποιημένες πόλεις.

Οι αρχές και των δύο μερών θα αναπτύξουν προγράμματα αμοιβαίας ωφέλειας κυρίως στους τομείς της ιατρικής περίθαλψης, των επιστημών, του αθλητισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού καθώς και της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας. Επίσης, οι δύο δήμοι θα προωθήσουν τις διασυνδέσεις στον τουριστικό και στον ψυχαγωγικό τομέα και θα μοιράζονται εμπειρίες και πληροφορίες σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στο φυσικό σχεδιασμό, στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, στην παροχή νερού και σε άλλα πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τομείς συνεργασίας μπορούν να επεκταθούν στο μέλλον προς όφελος των κατοίκων των δύο περιοχών.

Εκτός από το Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου κ. Νίκο Λαζαρόπουλο, στη τελετή αδελφοποίησης στην Κούβα παρευρέθηκαν και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ελένη Βομβολάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, Αναστάσιος Γιαννέζος, Αναστασία Δούρου, Γεώργιος Ζέρβας, Φάνης Οικονομάκος, Μανώλης Παπαδακάκης και Κωνσταντίνος Σούλης. Επίσης, στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν και η κα. Μαρία Μαϊκαντή από το γραφείο Δημάρχου, ο κ. Γεώργιος Λάζαρης εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου και ο κ. Θανάσης Γεωργακόπουλος.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS