graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

14/07/2008
Νέα διαδικτυακή πύλη αποκτά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου

 

Στην υπηρεσία των δημοτών μπαίνει το διαδίκτυο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου από το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των δημοτών. Την Τετάρτη 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε στους δημότες από την ανάδοχο εταιρία EXODUS SOLUTIONS η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου (portal). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους περίπου 300.000 ευρώ επιδοτούμενο 100% από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000-2006. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος ανέφερε ότι “η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε η προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποίησε η τωρινή. Ο δήμος Αγίου Δημητρίου γίνεται... κοινωνός της πληροφορίας και εισέρχεται δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή. Για όλους εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας και αγωνιούμε για το καλό του, πιστεύουμε ότι το portal θα γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης που θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των δημοτών μας. Το portal του δήμου μας είναι πρωτοποριακό εγχείρημα που σήμερα συναντάται σε μερικούς μόνο δήμους στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια μίλησε ο συντονιστής του προγράμματος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γεώργιος Σταματόπουλος ο οποίος τόνισε ότι τη διάθεσή του για παραγωγή έργου στο δήμο τη χρωστάει στον κόσμο που δείχνει καθημερινά την αγάπη του στο πρόσωπό του και υπογράμμισε ότι είναι και δική του ηθική δέσμευση τόσο προς τους δημότες όσο και στο Δήμαρχο αλλά και στον εαυτό του όταν ανέλαβε τα καθήκοντά μου. Ο ίδιος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι “η διαδικτυακή πύλη του Δήμου μας είναι μια προσπάθεια να δώσουμε το δικό μας στίγμα στο διαδίκτυο με κεντρική μας φιλοσοφία την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του δημότη. Η διαδικτυακή πύλη είναι διαθέσιμη από το φετινό καλοκαίρι. Στο καινούριο web site οι ενδιαφερόμενοι –δημότες, κάτοικοι, επιχειρήσεις και επισκέπτες– μπορούν να λάβουν πληροφορίες για λειτουργικά θέματα του Δήμου και να μάθουν τα νέα της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Δημητρίου. Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό ωστόσο είναι η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε δημότες, κατοίκους και επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους με το Δήμο. Επιπλέον μέσω της νέας δημοτικής διαδικτυακής πύλης δίνεται η δυνατότητα για άμεση επικοινωνία με τους υπαλλήλους του Δήμου, ενώ παράλληλα ο χώρος συζητήσεων της πύλης παρέχει την ευκαιρία για κατάθεση παραπόνων, καταγγελιών ή ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Αγίου Δημητρίου, ενώ συμπληρωματικά λειτουργεί και μια σύγχρονη μηχανή ψηφοφοριών που καταγράφει τις απόψεις των επισκεπτών της πύλης σε ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία”.

Στη συνέχεια μίλησε ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Ζαβερδινός ο οποίος ευχήθηκε η πολιτεία να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον επάνω στα θέματα της πληροφορικής. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του portal από τους εκπροσώπους της εταιρίας EXODUS SOLUTIONS κ.κ. Ανδριανό Δρούγκα (Εμπορικός Διευθυντής) και Ηλιάνα Αποστόλου (Project Manager). Σημειώνεται τέλος ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι www.dad-may@dad.gr.











graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS