graphical space graphical space
   Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

24/10/2008
Πανελλήνια Διημερίδα στον Άγιο Δημήτριο

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό της 1ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και το Πρόγραμμα Κίνησης στους Ηλικιωμένους στο Δήμο Αγίου Δημητρίου που έτυχε πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, διοργανώθηκε Πανελλήνια Διημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση – Προαγωγή υγείας στους Ηλικιωμένους” από το Δήμο Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εργασίες της Διημερίδας ανέδειξαν όλα όσα έχουν έχουν σχέση με την Προαγωγή Υγείας των Ηλικιωμένων αφού παρουσιάστηκαν τα πιο σύγχρονα προγράμματα που εξασφαλίζουν καλύτερη ζωή στην Τρίτη Ηλικία.

Η Πανελλήνια Διημερίδα διεξήχθη την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη και την έναρξη έκανε ο Δήμαρχος της πόλης του Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους σύνεδρους επεσήμανε την αναγκαιότητα της προαγωγής υγείας στους ηλικιωμένους και έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα που λειτουργούν στο Δήμο μέσα από το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κ. Καλοκαιρινού καθώς και τον Καθηγητή κ. Μπαλτόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προγράμματα του Δήμου ώστε να συνδιοργανώσουν από κοινού αυτή τη διημερίδα Υγείας”.

Ο Αντιδήμαρχος του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και έκανε γνωστά τα προγράμματα που λειτουργούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, το Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Υγειονομική Υπηρεσία, το γραφείο Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, τα ΚΑ.ΠΗ., το Βοήθεια το Σπίτι, το Κέντρο Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες “ΗΛΙΟΣ” ενώ επεσήμανε το χρέος που έχουν οι νεότερες γενιές απέναντι στους ηλικιωμένους και στον αγώνα που πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για μια πιο αξιοπρεπή ζωή στην Τρίτη Ηλικία.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και παρουσιάστηκαν εργασίες εκλεκτών επιστημόνων γιατρών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχιάτρων, ψυχολόγων, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, επισκεπτών ψυχικής υγείας, νοσηλευτών που όλες στόχο είχαν την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στους Ηλικιωμένους. Ακούστηκαν ομιλίες και έγιναν παρουσιάσεις εργασιών με θέμα “Κοινωνική Πολιτική και γήρανση, “Κίνηση και Ποιότητα ζωής στους Ηλικιωμένους”, “Φυσιολογικές προσαρμογές της συστηματικής άσκησης στην Τρίτη Ηλικία”, “Σχεδιάζοντας μια πόλη φιλική για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας”, “Εφαρμογή και αξιολόγηση πιλοτικού προγράμματος – Ασφαλές σπίτι και ηλικιωμένα άτομα”, “Οικογένεια και Φροντίδα Υγείας των Ηλικιωμένων”, “Κουλτούρα και οικογένεια – Ο ρόλος και η θέση των ηλικιωμένων”, “Η σεξουαλική ζωή στην Τρίτη Ηλικία” και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Πανελλήνια Διημερίδα συμμετείχαν καθηγητές και επαγγελματίες υγείας από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως το Σουφλί, την Κρήτη, την Πάτρα αλλά και την Κύπρο δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο πως η χιλιομετρική απόσταση δεν είναι ικανή να απομονώσει την αγάπη, την ευαισθησία και την καθημερινή μας προσπάθεια για καλύτερη υγεία στην Τρίτη Ηλικία. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαν τριάντα ομιλητές μεταξύ αυτών ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Μπαλτόπουλος - Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αθηνά Καλοκαιρινού – Καθηγήτρια Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Χρήστος Λιονής – Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Παναγιώτης Πρεζεράκος - Σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννης Υφαντόπουλος – Καθηγητής Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Αναστάσιος Φιλαλήθης – Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Ζερβής - Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής Παντείου Πανεπιστημίου, Βασιλική Ρόκα - Αξιωματικός (ΥΝ) ΠΝ ΜSC, Ευμορφία Κούκια – Λέκτορας Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Γρηγόρης Μπογδάνης – Εργοφυσιολόγος ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Επίσης παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις εργασίες της Διημερίδας πολλοί φοιτητές ιατρικών επαγγελμάτων ενώ παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο κλείσιμο της Διημερίδας η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κ. Καλοκαιρινού Αθηνά, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, συνόψισε τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα της Διημερίδας και ευχαρίστησε το Δήμο Αγίου Δημητρίου για την άψογη συνεργασία και την φιλοξενία ενώ επαίνεσε την καλή οργάνωση του Συνεδρίου και ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS