graphical space graphical space
   Τρίτη, 16 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

18/02/2009
Με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια με την επιβράβευση απερχομένων καθηγητών από την ενεργό υπηρεσία καθώς και μαθητών για τις ιδιαίτερες επιδόσεις τους στη μάθηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και συγγραφέα κ. Χρήστο Γιανναρά με θέμα «Υπάρχει λύση για την παιδεία».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «η φετινή εκδήλωση συμπίπτει σημειολογικά με μια ακόμη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, από τις πολλές που έχουν μέχρι σήμερα επιχειρηθεί έχοντας μετατρέψει τη σπουδάζουσα νεολαία μας σε μαθητικά πειραματόζωα». Ο κ. Λαζαρόπουλος υπογράμμισε ότι «οι αλλεπάλληλες επεμβάσεις στο σύστημα εκπαίδευσης έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις που επιδρούν αρνητικά στη σπουδάζουσα νεολαία αλλά και στο διδακτικό προσωπικό και επεσήμανε ότι η παιδεία, η διδακτέα ύλη και η μεθόδευση της εκμάθησης επιβάλλεται να προσαρμόζονται κατά καιρούς στις νέες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας με στόχο τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό».

Καταλήγοντας η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου συνεχάρη τους τιμώμενους καθηγητές και μαθητές για το έργο τους και τόνισε ότι «ο Δήμος θα συνεχίσει και στο μέλλον να κάνει τέτοιες πνευματικές εκδηλώσεις, που δεν αποτελούν μόνο φόρο τιμής προς τους απερχόμενους καθηγητές, αλλά συμβάλουν στη ψυχική συνοχή και στο πνεύμα άμιλλας που πρέπει να επικρατεί μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών για να πάει μπροστά η πατρίδα μας και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών». Ο κ. Λαζαρόπουλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση που μοίρασε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για τη συμμετοχή του καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά στην εκδήλωση, είπε ότι «αυτό ήταν και η μοναδική παραφωνία της βραδιάς και υπενθύμισε ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Ο ίδιος τόνισε ότι ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς είναι μια προσωπικότητα υψηλού κύρους που καταγράφει τα κακώς κείμενα και την πραγματική κατάσταση στην παιδεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Αναστάσιος Αυρηλιώνης ο οποίος ανέφερε ότι «ο δημοτικός έπαινος αποτελεί ελάχιστη ηθική προσφορά του Δήμου προς το έμψυχο δυναμικό της παιδείας μας, που κάτω από δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες συνθήκες, επιτελεί στο ακέραιο την υψηλή αποστολή του».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά ο οποίος επεσήμανε ότι το πρόβλημα της παιδείας σήμερα είναι πολιτικό και υπογράμμισε ότι στόχος των σχολείων θα πρέπει να είναι η καλλιέργεια κριτικού πνεύματος στους μαθητές. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Προϊστάμενος του 4ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας κ. Ιωάννης Παπάζογλου, ο Προϊστάμενος 3ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ζαχαρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, γονείς και μαθητές.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS