graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

13/03/2009
Εγκαινιάσθηκε ο 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Δημητρίου

 

Με την παρουσία του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου, της προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κας. Μαρίας Ανδρεοπούλου, του αντιπροέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Κώστα Καλογερόπουλου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε στην οδό Σουλίου 96 ο 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Δημητρίου.

Όπως ανέφερε η κα. Μαρία Ανδρεοπούλου τα εγκαίνια του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «ήταν μια πολύ σημαντική εκδήλωση για το Δήμο και για τους κατοίκους της περιοχής που αγκαλιάζει τα παιδιά. Η λειτουργία του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες μέσω της φροντίδας, της προσχολικής αγωγής, της διαπαιδαγώγησης, της ψυχαγωγίας και της απασχόλησης των νηπίων.». Η κα. Ανδρεοπούλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο Δήμαρχο της πόλης για την εμπιστοσύνη που της δείχνει, στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου, στην προηγούμενη πρόεδρο ΔΣ κα. Ελένη Βομβολάκη, στον προϊστάμενο του τμήματος έργων και μελετών του Δήμου κ. Μπέτση, στη διευθύντρια του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κα. Μαρία Καρατζά που δούλεψε με ζήλο και ενέργεια, στην προϊσταμένη του Σταθμού κα. Μαρίνα Κούτση καθώς και στους υπαλλήλους του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών και στο προσωπικό του 6ου Παιδικού Σταθμού. Η ίδια επεσήμανε ότι «από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το πρώτο βρεφικό τμήμα και τόνισε ότι ο Οργανισμός Παιδικών Σταθμών με τις ενέργειές του, αποσκοπεί στην κοινωνική μέριμνα, στον οικογενειακό προγραμματισμό και έχει να κάνει άμεσα με τον οικονομικό προϋπολογισμό της πόλης μας. Γι΄αυτό δε χρησιμοποιεί τα οποιαδήποτε μέσα διαφήμισης, γιατί πιστεύουμε ότι η μοναδική διαφήμιση είναι το έργο και η αναγνώρισή του από τους δημότες».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος ο οποίος υπογράμμισε ότι «με τον 6ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής απέναντι στην κοινωνία της πόλης και ιδιαίτερα απέναντι στις εργαζόμενες μητέρες και γενικότερα στην αδύναμη ελληνική οικογένεια». Ο κ. Λαζαρόπουλος επεσήμανε και τα εξής: «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του Αγίου Δημητρίου αυξάνεται ραγδαία γεγονός που μας υποχρεώνει να επαναπροσδιορίσουμε τη στρατηγική μας όσον αφορά τέτοιου είδους κοινωνικά έργα που μεταξύ άλλων προάγουν την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας. Ως Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ο 6ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, που θα λειτουργήσει με πόρους του Δήμου μας, θα αποτελέσει έναν άριστο χώρο προσχολικής αγωγής. Η δημοτική αρχή επαγρυπνά και σύντομα θα κάνει πραγματικότητα τη δημιουργία δύο ακόμη Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα ετών της τοπικής μας κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας μια διετία στη διάρκεια της οποίας η δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο παρουσίασης του έργου της. Το κεντρικό μήνυμα που θέλω να στείλω είναι απλό και ξεκάθαρο: Θα πραγματοποιήσουμε πολλά που μένουν να γίνουν αυτή τη διετία σε πείσμα των σειρήνων της παραπληροφόρησης που θέλουν να μειώσουν την αποδοτικότητα του έργου της δημοτικής αρχής και του πιστεύω μου, το οποίο μπορεί να συνοψισθεί σε δύο λέξεις: Πρώτα ο δημότης».



graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS