graphical space graphical space
   Σάββατο, 20 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

23/06/2009
Σύντομα πραγματικότητα το Βιοπαθολογικό Εργαστήριο και το Ακτινολογικό Εργαστήριο στο ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου

 

Μία από τις βασικές εξαγγελίες του δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου για την παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών στους δημότες, γίνεται πραγματικότητα και αφορά στο μείζον θέμα της υγείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ, εγκρίθηκε και δρομολογήθηκε ήδη η υλοποίηση λειτουργίας του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου (ΒΠΕ) στο ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου, καθώς και η προμήθεια του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και συγκεκριμένα ο βιοχημικός και αιματολογικός αναλυτής τελευταίας τεχνολογίας.

Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των εξειδικευμένων αυτών μηχανημάτων βρίσκονται σε εξέλιξη. Έτσι, πολύ σύντομα οι δημότες του Αγίου Δημητρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν τις αιματολογικές τους εξετάσεις στο ΙΚΑ της περιοχής τους, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες, με υπερσύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό, που θα στελεχώσει τη νέα μονάδα με μετακίνηση προσωπικού από το Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Υμηττού.

Εξ άλλου σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του ΙΚΑ, έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για την αλλαγή χρήσης του χώρου Ακτινολογικού Εργαστηρίου, ώστε το ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου να είναι σε θέση να παρέχει ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στους δημότες ασφαλισμένους.

Τη στιγμή αυτή καταβάλλονται σύντονες ενέργειες για την εξασφάλιση των λοιπών προϋποθέσεων (εξοπλισμός, προσωπικό) ώστε να πραγματοποιηθεί η λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Ο δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος έχοντας άμεση γνώση του αντικειμένου λόγω της ιατρικής του ιδιότητας (διετέλεσε επί σειρα ετών διευθυντής του ΙΚΑ Αγιου Δημητρίου), έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση των βασικών αυτών ιατρικών υπηρεσιών, δείχνοντας έτσι την κοινωνική του ευαισθησία στο μείζον θέμα της υγείας των δημοτών του.

Μετά τις διαβεβαιώσεις αυτές του ΙΚΑ ο κ. Λαζαρόπουλος δήλωσε τα εξής: “Εκφράζω την πλήρη ικανοποίησή μου, σαν δήμαρχος και σας γιατρός, για τη λειτουργία του ΒΠΕ και του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο δήμο μας. Είμαι βέβαιος ότι οι δύο αυτές υπηρεσίες σε συνδυασμό και με το λοιπό πλεγμα ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν καταξιωμένοι συνάδελφοι και διοικητικό προσωπικό, θα αναβαθμίσουν τη φροντίδα για την υγεία των συμπολιτών μας και θα συμβάλουν ουσιαστικά και χωρίς τις γνωστές ταλαιπωρίες, τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, ιδιαίτερα μάλιστα των ηλικιωμένων ατόμων, που θα εξυπηρετούνται σε ένα χώρο σύγχρονο και αναβαθμισμένο. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι η παρούσα δημοτική αρχή, παρά την κακόπιστη και αλλοπρόσαλλη κριτική που δέχεται για μικροκομματικούς λόγους, από μερίδα της αντιπολίτευσης, θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλες τις εξαγγελίες που υποσχέθηκε στους δημότες και θα θέσει τις στέρεες βάσεις για μια νέα δημιουργική τετραετία”.



graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS