graphical space graphical space
   Τρίτη, 16 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

23/06/2009
Επίσκεψη ρουμανικής αντιπροσωπείας της πόλης Buzau στον Άγιο Δημήτριο

 

Η ανάδειξη των κοινών στοιχείων που συνδέουν τον ελληνικό και τον ρουμανικό λαό καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης του θεσμού της αδελφοποίησης προς όφελος των πολιτών, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συζητήσεων που έλαβαν χώρα στον Άγιο Δημήτριο στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψης στην χώρα μας αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου της ρουμανικής πόλης Buzau.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής της ρουμανικής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου τόσο οι Δήμαρχοι των δύο αδελφοποιημένων πόλεων κ.κ. Νικόλαος Λαζαρόπουλου και Κονσταντίν Μποσκοντεάλα όσο και ο εμπνευστής αυτής της αδελφοποίησης πρώην δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Παντελής Ειρηνάκης, υπογράμμισαν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τους δημότες από την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο πόλεων και τόνισαν την ανάγκη οι δεσμοί που ήδη έχουν αναπτυχθεί να ενισχυθούν περαιτέρω.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η πρόταση του πρώην δήμαρχου κ. Παντελή Ειρηνάκη να φιλοξενηθούν παιδιά από την ρουμανική πολη στις κατασκηνώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Ραφήνα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη της ρουμανικής αντιπροσωπείας στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου έρχεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχουν και οι τρόποι και τα μέσα ώστε οι δύο λαοί να επικοινωνούν τακτικά και να ανταλάσσουν σκέψεις γύρω από το μείζον θέμα της ανθρώπινης συνύπαρξης στον πλανήτη, ανεξαρτήτως νοοτροπιών. Κυρίως, όμως σε πρακτικό επίπεδο οι δύο λαοί μπορούν να ανταλλάσσουν συχνά μορφωτικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την καλύτερη γνωριμία τους και όχι μόνο”.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Buzau κ. Κονσταντίν Μποσκοντεάλα υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων και τόνισε την αξία διεύρυνσης των επαφών και συνεργασιών των δύο λαών σε πολλούς τομείς.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Παναγώτη Κοκκώνη ο οποιος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “μέσα σε μια σοβαρά διαταραγμένη παγκόσμια ατμόσφαιρα, πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή αποτελούν τον πιο έμπρακτο τρόπο αδελφοποίησης όλων των λαών του κόσμου, καθώς κοινή είναι η μοίρα και ο προορισμός ολόκληρης της ανθρωπότητας”.

Κατά τη διάρκεια της 4ημερης επίσκεψης στην πόλη του Αγίου Δημητρίου, η ρουμανική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ιστορικά μνημεία της χώρας μας, να πραγματοποιήσει τουριστικές επισκέψεις στα ελληνικά νησιά του Αργοσαρωνικού και γενικότερα να απολαύσει την ελληνική φιλοξενία. Οι ρουμανική αντιπροσωπεία αναχώρησε για το Buzau την Κυριακή 21/6 αφού προηγήθηκε ανταλλαγή δώρων.










graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS