graphical space graphical space
   Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

24/09/2009
Δήλωση του δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου για το θέμα της απομάκρυνσης μεταναστών από περιοχή του δήμου

 

Σχετικά με το θέμα της απομάκρυνσης αλλοδαπών από πολυκατοικία σε περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ο δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος δήλωσε τα εξής:


Ο δήμος μας αντιμετώπιζε εδώ και xρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα, παρόμοιο με εκείνο που έζησε πρόσφατα η Αθήνα με την κατάληψη του μεγάρου του πρώην Eφετείου στην οδό Σωκράτους, και που υποχρέωσε το δήμο της Αθήνας να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας της περιοχής.

Το πρόβλημα έγινε ευρύτερα γνωστό όταν ένας δημότης του Αγίου Δημητρίου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον περασμένο Ιούλιο και κατήγγειλε ότι Κούρδοι λαθρομετανάστες είχαν κάνει κατάληψη στους τρεις ορόφους της πολυκατοικίας του επί της οδού Αλκινόου 37 σπάζοντας τις πόρτες και κλέβοντας ρεύμα από τους περιοίκους αλλά και από το ίδιο το δίκτυο της ΔΕΗ. Οι εν λόγω καταληψίες μετέβαλαν την γύρω περιοχή σε σκουπιδότοπο και εστία μολύνσεως ενώ προέβαιναν και σε εκφοβισμό των περιοίκων. Ο θιγόμενος δημότης ζητούσε από την Εισαγγελία την άμεση απομακρυνση των λαθρομεταναστών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου να ενεργήσει τα δέοντα και να ενημερώσει σχετικώς. Βεβαιώς, είχε προηγηθεί αυτοψία της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος της δημόσιας υγείας καθώς στα καταληφθέντα διαμερίσματα της πολυκατοικίας διαβίωνε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών χωρίς στοιχειώδης συνθήκες διαμονής με ακάθαρτους κοινόχρηστους χώρους και άλλες εστίες ρύπανσης.

Αντιλαμβάνεσθε ότι η κατάσταση είχε φθάσει σε απελπιστικό αδιέξοδο, καθώς η απομάκρυνση των αλλοδαπών προσέκρουε σε ανθρωπιστικούς δισταγμούς, αλλά και η διαιώνιση της κατάστασης εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των δημοτών μας. Έτσι, μετά από αίτημα της Αστυνομίας η δημοτική αρχή απομάκρυνε και φύλαξε τα αντικείμενα των αλλοδαπών. Οι δημότες της περιοχής ανακουφίστηκαν από αυτή την παρέμβαση και η περιοχή καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε ώστε να εξαλειφθεί και ο ελάχιστος κίνδυνος απειλής της δημόσιας υγείας ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες μαθητών τους παρακειμενου σχολείου.

Πρέπει πάντως να επισημάνω ότι η δημοτική αρχή του Αγίου Δημητρίου ενήργησε τα δέοντα μετά και τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγιεινομικών και εισαγγελικών αρχών. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα δικαιώματα των αλλοδαπών, είχαμε την υποχρέωση να προασπίσουμε τη δημοσια υγεία, που είναι και το μείζον θέμα στην προκειμένη περίπτωση, ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε με την πανδημία της νέας γρίπης.

Η αποκάθαρση της περιοχής τυγχάνει της απόλυτης επιδοκιμασίας των δημοτών μας, που αποτελεί απάντηση σε κάποια ανακριβή και μεροληπτικά δημοσιεύματα που προσπαθούν να εμφανίσουν τους λαθρομετανάστες σαν περίπου ανδράποδα των αστυνομικών οργάνων, ενώ στην πραγματικότητα είναι θύματα της κρατικής αβελτερίας που αντιμετωπίζει συμπτωματικά και όχι νομοθετικά το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης σε όλη τη χώρα.

Η δημοτική αρχή Αγίου Δημητρίου δεν μπορούσε να κωφεύσει σις συνεχείς και δίκαιες διαμαρτυρίες των περιοίκων και ενήργησε τα δέοντα ως όφειλε, έχοντας την άριστη συνεργασία και αρωγή του, τμήματος Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, και ιδιαίτερα του διοικητή Ασφαλείας Αστυνόμου Β κ. Κανέλλου Νικολάου”.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS