graphical space graphical space
   Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

14/12/2009
Ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2010

 

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός για το έτος 2010.

Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα, η σημερινή Δημοτική αρχή στο πλαίσιο της ανάπτυξης και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν και που διαμορφώνονται στον Δήμο, προχώρησε στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος 2010 έχοντας σαν οδηγό του το επιχειρησιακό πρόγραμμα, τις εισηγήσεις των υπηρεσιών όπως διαμορφώνονται από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τις ανάγκες που δημιουργούνται, για την αντιμετώπιση και λύση των τοπικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Γαλανάκη “το τεχνικό πρόγραμμα που συνέταξε η σημερινή Δημοτική αρχή στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ένα τεχνοκρατικό και σε ένα δεύτερο ανθρωποκεντρικό. Το τεχνοκρατικό σκέλος στηρίζεται κυρίως στην επίλυση όλων των τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι υποδομές του Δήμου μας (Αντιστηρίξεις πρανών, αποχετευτικό δίκτυο, οδοποιία κλπ). Το ανθρωποκεντρικό σκέλος του τεχνικού προγράμματος στηρίζεται σε μια σειρά έργων που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Τέτοια έργα είναι: α) Νέοι χώροι αναψυχής (νέα πλατεία και νέα πρότυπη παιδική χαρά) β) Σύνδεση πλατειών για περίπατο και αναψυχή γ) Αύξηση του πρασίνου με περιβαλλοντική διάσταση στη διαχείριση του νερού δ) εγγραφή νέων κωδικών για αγορά χώρων για πράσινο, διανοίξεις οδών και δημοτικών κτιρίων ε) βελτίωση σχολικών κτιρίων και με πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ. Στόχος του προγράμματος είναι  η στήριξη της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου και περιλαμβάνει έργα όπως:

  • Έργα οργάνωσης της κυκλοφορίας (μελέτες και εκτέλεση κυκλοφοριακών μελετών).

  • Βελτιώσεις οδών πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

  • Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων.

  • Έργα για τη συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

  • Έργα βελτίωσης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

  • Βελτιώσεις παιδικών χαρών.

  • Προμήθειες ηλεκτρονικών συστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και άρδευσης.

Για το λόγο αυτό και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 208 του Ν.3463/2006 (Κύρωση του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων), η Δ/νση Τ.Υ. του Δήμου μας  κατάρτισε το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων για το έτος 2010 το οποίο υποβάλλουμε προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο. Κατά την σύνταξη του προγράμματος λάβαμε υπόψη μας τα εξής:

  • Τις υπάρχουσες εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις (ΣΑΤΑ και ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΘΗΣΕΑΣ).

  • Τις διεκδικούμενες χρηματοδοτήσεις (από ΕΣΠΑ).

  • Τις δυνατότητες χρηματοδότησης από ίδια έσοδα.

  • Από Δάνεια.

 Τα προτεινόμενα έργα του παρόντος Τεχνικού προγράμματος κατατάσσονται ανάλογα με είδος του έργου και την πηγή χρηματοδότησης σε έξι ομάδες:


  1. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται  έργα που χρηματοδοτούνται από ΣΑΤΑ συνολικού προϋπολογισμού 1.500..000,00 €. Τα έργα που υλοποιούνται από αυτήν την πηγή αφορούν έργα, όπως συντήρηση κατασκευή πεζοδρομίων, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, επισκευές Δημοτικών Κτιρίων, καθώς και επισκευές & συντηρήσεις δημοτικών δρόμων.

  2. Τα έργα και μελέτες αυτής της ομάδας χρηματοδοτούνται από έσοδα του Δήμου μας, είναι παρεμφερή με αυτά της ομάδας Α και επιπλέον αντιμετωπίζουν τις ανάγκες εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, ασφαλτοστρώσεων και διαγραμμίσεων υφισταμένων δρόμων, διανοίξεων για την δημιουργία νέων δρόμων, διαμορφώσεις πλατειών, αναπλάσεις ποσου 4.699.400,00 €.

  3. Περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 1.143.000,00 Πολιτική Προστασία 100.000,00 €.

  4. Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει έργα που χρηματοδοτούνται από Ο.Σ.Κ  με προβλεπόμενη πίστωση 410.000,00 €. Τα έργα που υλοποιούνται από αυτήν την πηγή αφορούν έργα γενικών επισκευών & συντηρήσεων σχολικών κτιρίων (Α’ βαθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης).

  5. Περιλαμβάνει έργα και μελέτες που έχουν συνταχθεί ή συντάσσονται μελέτες προς χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ποσό 68.000,00 €.

  6. Έργα από δάνειο ποσού 700.000,00 €.


Το Τεχνικό Πρόγραμμα που προτείνουμε στηρίζεται στις δυνατότητες υλοποίησης των υπηρεσιών μας, αφορά δε πραγματικές ανάγκες όλων των περιοχών του Δήμου μας Πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, στην προστασία του περιβάλλοντος, και στην ανάδειξη της πόλης μας”.

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, το πιο σημαντικό και κορυφαίο θέμα του Δήμου, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός, που προωθεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις σε όλη την έκταση της πολης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κας. Ελένης Βομβολάκη, “για την κατάρτισή του ελήφθησαν υπόψιν τόσο οι εισηγήσεις όλων των διεθύνσεων όσο και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007 – 2010. Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που συντάχθηκε εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για την οικονομία της χώρας μας και που ανταποκρίνεται πλήρως στην κρίση αυτή, παρουσιάζοντας ανάγλυφα το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής. Ως αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών αισθάνομαι υπερήφανη γιατί συνεχίζουμε τη διαφάνεια στα οικονομικά έχοντας ως αρχή μας το σεβασμό στα χρήματα του δημότη. Τα έσοδα του Δήμου μας δεν τον εντάσσουν στους πλούσιους Δήμους, αλλά είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους και η ρευστότητά του κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Στηρίζουμε τους ασθενέστερους και τους απόρους, δίνουμε κίνητρα στους νέους μας, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των δημοτών λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες τους και αποτυπώνουμε τα έργα και τις επενδύσεις που η δημοτική αρχή προτίθεται να κάνει. Διευκρινίζεται ότι οι πιστώσεις (ενέργειες) που δεν έχουν ενταχθεί στο υπάρχον επιχειρησιακό πρόγραμμα αφενός μεν έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό γιατί είναι σύμφωνες με το πλαίσιο και τους άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος, αφετέρου δε θα συμπεριληφθούν στην αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Το γενικό σύνολο των εσόδων και των εξόδων είναι 48.662.800 ευρώ – καθώς ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος – από τα οποία αφαιρώντας τα προβλεπόμενα δάνεια για απαλλοτριώσεις οικοπέδων περίπου 11.000.000 ευρώ, τα υπόλοιπα μεγέθη είναι ρεαλιστικά και πραγματικά”.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS