graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

24/12/2009
Εκδήλωση με την πρεσβεία της Κούβας

 

Με την παρουσία του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Νίκου Λαζαρόπουλου και του πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα κ. Hermes Herrera Hernandez, πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2009 εκδήλωση στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης του Αγίου Δημητρίου με την πόλη Πλάζα Ντε Λα Ρεβολουσιόν της Κούβας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Αγίου Δημητρίου καθώς και πλήθος κόσμου. Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του απαγγέλοντας το «τραγούδι στον Φιντέλ» του επαναστάτη «Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα» και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

Σας υποδεχόμαστε εδώ στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου της πόλης μας με συγκίνηση και συνάμα με αισθήματα αγάπης και ειλικρινής φιλίας για το λαό σας.

Η Κούβα είναι τόσο μακριά από την Ελλάδα αλλά και τόσο κοντά της συναισθηματικά και λαογραφικά. Σ’ εμάς τους σύγχρονους Έλληνες που γνωρίζουμε τους μακρούς και αιματηρούς αγώνες της Κούβας για την αποκατάσταση των λαϊκών ελευθεριών, φαντάζουν σαν όνειρο πόλεις και τοποθεσίες όπως η Αβάνα, η Σάντα Κλάρα κ.α. που μας θυμίζουν την αποτίναξη του στυγνού δικτατορικού καθεστώτος Μπατίστα από τους αδελφούς Κάστρο και ιδιαίτερα του λαοφιλούς Φιντέλ που έχει καταστεί παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστικότητας, επαναστατικότητας, προοδευτικότητας και αφοσίωσης στην πατρίδα του και το λαό του.

Η Κούβα είναι για μας ένα όστρακο που έχει προφυλάξει το λαό της από τους σύγχρονους φρενήρεις ρυθμούς ανάπτυξης, που έχουν προκαλέσει τόσα δεινά στον πλανήτη και θα προκαλέσουν κι άλλα αν η ανεξέλεγκτη οικονομία της αγοράς δε συνετιστεί και δεν αυτοπεριορισθεί. Η ρευστή κατάσταση στο παγκόσμιο σκηνικό, με τους πολέμους, τους ξεσηκωμούς και την οικονομικη αβεβαιότητα πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση και να διατηρεί Έλληνες και Κουβανούς ενωμένους και αποφασιστικούς.

Εμείς, από την μακρυνή για εσάς Ευρωπαϊκή Ελλάδα, τρέφουμε τα πιο ευγενή συναισθήματα για τον κουβανικό λαό, υμνούμε την ευαισθησία του, τη θυμοσοφία του, την καρτερικότητά του, αλλά και την επιλογή των ηγετών του. Κουβανοί και Έλληνες είναι δύο λαοί που επί αιώνες αγωνίσθηκαν για την αποτίναξη της τυραννίας. Ξέρουμε ότι και σεις μας αγαπάτε και μας βλέπετε καθημερινά στα λιμάνια σας, όπου καταπλέουν πολλά ελληνικά πλοία και φθάνουν εδώ πολλοί Έλληνες ναυτικοί.

Η αποψινή εκδήλωση μας δημιουργεί τη σταθερή πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ των λαών μας ώστε να αναπτύξουμε σε σταθερή βάση τις φιλικές μας σχέσεις και να στεριώσουμε την επικοινωνία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές στο πλαίσιο της προσέγγισης και της αλληλοκατανόησης όλων των λαών της γης.

Ως Δήμαρχος της πόλης του Αγίου Δημητρίου σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση και στέλνω μήνυμα ελπίδας για τη νέα χρονιά που έρχεται”.

Στη συνέχεια ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα κ. Hermes Herrera Hernandez πήρε τον λόγο και ανέφερε τα εξής:

Είναι για μένα μεγάλη ευχαρίστηση να μοιραστώ μαζί σας στη σημερινή βραδιά, αυτή τη συγκινητική συνάντηση αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και την Πλάζα Ντε Λα Ρεβολουσιόν, που αποτελεί μέρος των όλο και πιο φιλικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κούβα.

Είναι πολλά τα θέματα που ενώνουν τους λαούς μας. Είναι παραδοσιακή η φιλία και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού με την Κούβα. Τα τελευταία πενήντα χρόνια επιτυγχάνεται σε μεγαλύτερο βαθμό η επικοινωνια και αυξάνεται σταθερά η αμοιβαία κατανόηση και λόγω της ιδιαίτερης ανάγκης της διεθνούς αλληλεγγύης που είχε η κουβανική επανάσταση λόγω της επιθετικότητας που δέχεται συστηματικά.

Είμαστε αντικειμενικά αισιόδοξοι ότι με την αδελφοποίηση αυτών των δύο δήμων οι σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς μας θα συνεχίσουν όλο και περισσότερο να διευρύνονται και να βαθαίνουν.

Θα ήθελα να αδράξω αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία για να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μας για τον καινούργιο χρόνο για επιτυχίες τόσο στις δημόσιες ευθύνες σας όσο και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή».

Ακολούθησε πρόγραμμα με μουσική της Κούβας από Κουβανούς καλλιτέχνες καθώς και εορταστικό πρόγραμμα με τη Βυζαντινή – Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Αγίου Δημητρίου με τη συνοδεία ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του κ. Γεώργιου Τοκατλίδη. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS