graphical space graphical space
   Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

12/02/2010
Η κοπή της πίτας του Δήμου για το 2010

 

Με τη συμμετοχή, δημοτικών συμβούλων, δημοτικών υπαλλήλων, εκπροσώπων φορεών και συλλόγων και αρκετών δημοτών, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του δήμου Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο. Το τυχερό φλουρί κέρδισε εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ. Ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα εξής:

Όπως όλοι βλέπουμε και βιώνουμε, ο νέος χρόνος δεν μας ήρθε με τους καλύτερους οιωνούς. Όλοι προβληματιζόμαστε και ανησυχούμε για το τι τέξεται η επιούσα. Η Ελλάδα βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα και αγωνίζεται με πείσμα και αποφασιστικότητα να γλιτώσει την επερχόμενη καταστροφή.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Υπάρχουν πολλές έγκυρες φωνές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που επισημαίνουν ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, που σήμερα φαντάζουν τόσο αξεπέραστες.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Ανήκει σε ένα ισχυρό συνασπισμό κρατών, τα οποία αντιμετωπίζουν παραπλήσια προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Σήμερα υπάρχουν και οι μηχανισμοί που αποτρέπουν τις πτωχεύσεις των κρατών. Και σήμερα πυκνώνουν οι φωνές που υποστηρίζουν με έμφαση και με επιχειρήματα ότι η οξύτητα των προβλημάτων θα απαλυνθεί σύντομα και ότι η χώρα μας θα εισέλθει εκ νέου στο δρόμο της παραγωγικότητας και της δημιουργίας. Όλοι μας πρέπει να αισιοδοξούμε, ώστε ένα θετικό κλίμα να επικρατήσει μεταξύ του λαού και όλων των αρμοδίων παραγόντων που αγωνίζονται συντονισμένα με στόχο να αμβλύνουν τη δυσάρεστη κατάσταση και τις δύσκολες προοπτικές.

Σ' αυτές τις δύσκολες περιστάσεις προέχει η λαϊκή ομοψυχία. Πρέπει όλοι μας να δούμε με υπευθυνότητα και αυτογνωσία, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν, παρά εκείνα που μας χωρίζουν. Θυσίες θα υπάρξουν για όλους μας, γιατί χωρίς θυσίες δεν κερδίζεται κανένας αγώνας. Και όταν η χώρα μας θα έχει περάσει τις συμπληγάδες τότε θα αναζητηθούν από τον κυρίαρχο των εξελίξεων λαό οι ευθύνες για εκείνους που οδήγησαν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους τη χώρα μας σε τέτοια αδιέξοδα.

Σήμερα, που κόβουμε την πίτα μας για να ευχηθούμε συμβολικά τα καλύτερα για τον καινούργιο χρόνο, είναι ευκαιρία να πούμε ότι φέτος δεν πρέπει να αρκεστούμε σε μια τυπική ανταλλαγή ευχών, αλλά να οπλιστούμε με υπομονή και καρτερικότητα, διατηρώντας στο ύψιστο σημείο την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη που μας είναι απαραίτητες για να ξεπεράσουμε και να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα.

Ο δήμος μας, που εντάσσεται και αυτός στο πλέγμα της δημόσιας διοίκησης, και αγωνίζεται για την αποτροπή των δυσάρεστων εξελίξεων της κρίσης, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μη προνομιούχοι, βοηθώντας στην επίλυση εκτάκτων προβλημάτων τοπικής εμβέλειας. Ο δήμος μας είναι ανοικτός, όπως ήταν πάντα, προς όλους τους δημότες, έτοιμος να βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διοικητικής αρμοδιότητας.

Πιστεύω ότι την πολιτική αυτή θα ακολουθήσει ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα, ώστε οι επιβαλλόμενες εκ των πραγμάτων θυσίες να έχουν το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα, περισσότερο όμως για να κρατήσει σε υψηλό βαθμό την κοινωνική συνοχή και την εθνική ομοψυχία, που σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ.


Αγαπητοί συνδημότες.

Σας υπενθυμίζω ότι η χώρα μας έχει περάσει πολύ δυσκολότερες φάσεις στη νεότερη ιστορία της, αλλά πάντοτε έχει αναδειχθεί νικήτρια. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Με τις σκέψεις αυτές, κόβω την πίτα του δήμου μας και εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά να αγωνιστούμε με υπομονή, αλλά και με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και αγωνιστικότητα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που άλλοι δημιούργησαν. Τις καλύτερες ευχές μου σε σας και τις οικογένειές σας και είθε ο Θεός να δείξει άλλη μια φορά την παρουσία του”.



graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS