graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

30/04/2010
Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου σε εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Φροντιστηρίων "ΜΕΘΟΔΟΣ"

 

Μια μοναδική εκδήλωση ενημέρωσης για γονείς και μαθητές Λυκείου με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό πραγματοποιήθηκε από τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης “ΜΕΘΟΔΟΣ” την Κυριακή 25 Απριλίου στο Θέατρο “Κάρολος Κουν” του Δήμου Αλίμου.

Οι Διευθυντές κ.κ. Γιώργος Γκουγκούσης και Κώστας Ρεκούμης αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους κάλεσαν στο βήμα για έναν χαιρετισμό τους κ.κ. Θάνο Ορφανό και Νικόλαο Λαζαρόπουλο δημάρχους των Δήμων Αλίμου και Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα καθώς και τους προέδρους των Επιτροπών Παιδείας των δυο Δήμων κ.κ. Νίκο Παπανικολάου και Δημήτρη Γαλανάκη όπου δραστηριοποιούνται τα Φροντιστήρια “ΜΕΘΟΔΟΣ”. Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Αγίου Δημητρίου κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Βαμβακούσης.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νίκος Λαζαρόπουλος είπε στο σύντομο χαιρετισμό του: Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, κυρίες και κύριοι, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει και φέτος για πολλοστή φορά το κέντρο Μέσης Εκπαίδευσης “ΜΕΘΟΔΟΣ”.

Θεωρώ πως είναι χρέος όλων μας, γονέων, εκπαιδευτικών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας να είμαστε κοντά στους νέους και τις νέες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεγάλη αυτή απόφαση που καλούνται να πάρουν και που ουσιαστικά λιγότερο ή περισσότερο θα σηματοδοτήσει το μέλλον τους ως ενήλικες.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως η μόρφωση είναι πολύ σημαντική πρώτα πρώτα για μας τους ίδιους, για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και να της δίνουμε μέσα από κάθε μας δραστηριότητα αυτό που της αξίζει και για να γίνουμε χρήσιμοι άνθρωποι και ενεργοί πολίτες στην κοινωνία.

Η σωστή επιλογή της Ανώτερης η Ανώτατης Σχολής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνδυασμό με σκληρή μελέτη και καλή προετοιμασία μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι' αυτό λοιπόν επιτρέψτε μου να συγχαρώ θερμά για τη δουλειά τους τους κ.κ. Γκουγκούση και Ρεκούμη των φροντιστηρίων “ΜΕΘΟΔΟΣ” και τους συνεργάτες τους για την πρωτοβουλία της σημερινής εκδήλωσης με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό αλλά και για την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία προσφοράς στους μαθητές του Αγίου Δημητρίου και του Αλίμου. Μια προσφορά που δεν έχει τέλος αλλά έχει πολύ μεράκι, υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά και προπάντων αγάπη για τα παιδιά.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους σας καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσετε καλά προετοιμασμένοι χωρίς άγχος και με τη σκέψη ότι αποτελούν μόνο μια μάχη από τις πολλές που στο μέλλον θα δώσετε στη ζωή σας”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής, μαθηματικός, αρθρογράφος στις εφημερίδες “ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ” και “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και συνεργάτης των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης “ΜΕΘΟΔΟΣ”, κ. Στρατηγάκης Στράτος, ο οποίος με έναν μοναδικά άμεσο, προσιτό και φιλικό τρόπο πρόσφερε τις γνώσεις του για τις κατευθύνσεις, τις σχολές, τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το επίπεδο γνώσεων των ελληνικών πανεπιστημίων. Ο κ. Στρατηγάκης μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια στα παιδιά και τους εκμυστηρεύτηκε πως για να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες στο μέλλον πρέπει να επιλέξουν την προτίμηση της καρδιάς τους γιατί μόνο τότε θα μπορέσουν να εργαστούν με πάθος και να χαρούν τους κόπους του αγώνα τους ενώ επεσήμανε πως οι σπουδές δε βοηθάνε μόνο επαγγελματικά αλλά βοηθάνε να μαθαίνει κανείς εύκολα, να αποκτά γνώσεις και έτσι να κάνει τη ζωή του καλύτερη τόσο για τον ίδιο όσο και την κοινωνία μέσα στην οποία ζει.

Ο ομιλητής με παραδείγματα και προβολή μικρών βίντεο κατάφερε να δώσει επαγγελματικές διεξόδους στους μαθητές υποστηρίζοντας πως όπως είναι ο κάθε άνθρωπος μοναδικός τέτοια είναι και η επαγγελματική του σταδιοδρομία ακόμα κι αν έχει τελειώσει την ίδια πανεπιστημιακή σχολή ενώ αναφέρθηκε στο χάσμα των γενεών φέρνοντας παραδείγματα από το χώρο της τεχνολογίας, θέλοντας να υποστηρίξει πως οι γονείς είναι καλό να στηρίζουν τα παιδιά τους ακόμα και σε σχολές και επαγγέλματα που δεν τα κατέχουν οι ίδιοι.

Τέλος δέχτηκε ερωτήματα από όλους σχεδόν τους μαθητές και τους γονείς που είχαν κατακλύσει το Δημοτικό Θέατρο και έδωσε σαφείς απαντήσεις για μαθήματα, σχολές, διαμόρφωση μορίων και άλλες προοπτικές που δίνουν τα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε cd με πληροφορίες για όλες τις σχολές όλων των πεδίων και των κατευθύνσεων, χρήσιμο εργαλείο και οδηγό για τους μαθητές που οφείλουν να ενημερωθούν σωστά πριν τη μεγάλη απόφαση.

Ο κ. Γκουγκούσης στο τέλος ευχαρίστησε τον κ. Στρατηγάκη και τους παρευρισκόμενους ενώ ανανέωσε το ραντεβού τους για τον Ιούνιο -λίγο πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων- που όπως είπε θα γίνει πιο λεπτομερής, διαφωτιστική και ακόμα πιο αναλυτική ενημέρωση για τους μαθητές με σκοπό την αποφυγή λαθών στο μηχανογραφικό τους.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS