graphical space graphical space
   Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

02/06/2010
Συναυλία ωδείου Δήμου Αγίου Δημητρίου

 

Επιτυχημένη η παράσταση των μαθητών του ωδείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία των μαθητών του ωδείου Αγίου Δημητρίου για τη λήξη της περιόδου 2009-2010 το Σάββατο 15 Μαΐου.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη οι μαθητές του ωδείου ξεδίπλωσαν το ταλέντο και τις γνώσεις που αποκόμισαν παίζοντας κλασικά και σύγχρονα μουσικά κομμάτια που ενθουσίασαν το κοινό ενώ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε κιθαριστικό σύνολο.

Παρευρέθησαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος κ. Αχουλιά Σκριβάνου Μαρία, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηδημητρίου Δημήτρης, η δημοτική σύμβουλος κ. Ανδρούτσου Μαρία, εκπρόσωποι φορέων, γονείς και συγγενείς των μαθητών της σχολής.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αχουλιά Σκριβάνου Μαρία εξήρε τη δουλειά των δασκάλων μουσικής και έδωσε συγχαρητήρια σ' αυτούς και τους μαθητές.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Μηνακάκης Δημήτρης επεσήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του.

Κυρία Πρόεδρε, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές μας, φίλες και φίλοι,

Το «Ωδείο Δήμου Αγίου Δημητρίου» είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα Δημοτικά Ωδεία. Έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, έμπειρο διδακτικό προσωπικό και ανάμεσά τους πολλούς διακεκριμένους καλλιτέχνες, πανελλήνιας και παγκόσμιας ακτινοβολίας. Βρίσκεται σε διαρκή ανελικτική πορεία, τόσο από πλευράς παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου όσο και από πλευράς προσέλκυσης νέων μαθητών.

Η μουσική εκπαίδευση πέραν της γενικότερης καλλιέργειας που παρέχει, συντελεί στην αύξηση της διανοητικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως παράγοντας βελτίωσης των επιδόσεων, του κινήτρου και της ταχύτητας μάθησης όπως και της συμπεριφοράς των παιδιών και κατά τη διάρκεια της σχολικής ηλικίας.

Η μουσική επιδρά στη βελτίωση της μνήμης, την αύξηση της αντοχής και υπομονής του ατόμου, διευκολύνει τη μάθηση και αυξάνει το κίνητρο για αυτή, είναι δε καθοριστικός παράγων στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η μουσική παιδεία λοιπόν, είναι ένα από τα σημαντικότερα εφόδια, στη δόμηση της προσωπικότητας των νέων, στην κοινωνικοποίησή τους, στην ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στη ζωή και το κοινωνικό σύνολο.

Ιδιαίτερα σήμερα στις ταραγμένες εποχές που ζούμε, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να προσφέρουμε στη νέα γενιά τις γνώσεις, την ενέργεια, τις δυνάμεις και τα ερείσματα, ώστε οι νέοι μας να σταθούν θετικά και δημιουργικά, απέναντι στη ζωή και την κοινωνία, τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις της.

Είναι υποχρέωσή μας να επιταχύνουμε το βηματισμό μας και να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και το έδαφος που απωλέσαμε, από λάθη παραλείψεις ή σκοπιμότητες.

Σήμερα θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τους μαθητές μας, τα παιδιά σας να μοιράζονται μαζί μας ένα μικρό μέρος από τις δημιουργικές ώρες που πέρασαν, στις τάξεις διδασκαλίας του Ωδείου, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Προσωπικά θα έχω τη χαρά να ακούσω κάθε μαθητή χωριστά, κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου και να σταθώ δίπλα του σε όλες τις προσπάθειες και τα όνειρά του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινάει με τους λιλιπούτειους μαθητές της μουσικής προπαιδείας. Ας τα υποδεχθούμε με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Καλή σας ακρόαση”

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα ωδεία που παρέχει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου. Σ' αυτό οπωσδήποτε συντελεί η άρτια οργάνωση και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καθηγητές της σχολής που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι οι Αν. Παναγοπούλου, Τ. Θεοχάρη, Μ. Στρατούλη, Ε. Μασλάροβα, Χ. Τριανταφύλλου, Κ. Γιαννουράκος, Β. Μαστοράκη και Κων. Καραμάνος. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο κ. Δημήτρης Μηνακάκης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης μουσικής συναυλίας.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος κ. Αχουλιά Σκριβάνου Μαρία επ' ευκαιρία της αξιόλογης συναυλίας του Δημοτικού ωδείου διαβεβαιώνει ότι το Ωδείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι ένα από τα αναγνωρισμένα ωδεία και παρέχει στους μαθητές υψηλές υπηρεσίες. Αυτό οφείλεται αφενός στον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους καθηγητές αφετέρου στη διοίκηση του Δήμου η οποία με την ανάληψη των καθηκόντων της, έβαλε σε άμεση προτεραιότητα ορισμένες αλλαγές στο χώρο που διδάσκονται τα παιδιά, μεταμορφώνοντας εντελώς τους εσωτερικούς χώρους του ωδείου.

Επίσης επειδή θεώρησε ότι το Ωδείο θα έπρεπε να είναι προσιτό σε περισσότερο κόσμο δεν προχώρησε σε καμία αύξηση των διδάκτρων από το 2006, απεναντίας κατάργησε τις εγγραφές για όσα παιδιά είχαν παρακολουθήσει ξανά μαθήματα. Έδωσε υποτροφίες (δωρεάν φοίτηση) σε ορισμένα παιδιά τα οποία είτε είχαν καλές επιδόσεις είτε δεν είχαν οικονομική δυνατότητα και δε δίστασε να προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις διδάκτρων σε παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών με αποτέλεσμα ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα στο Ωδείο μας να ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 300.

Η Πρόεδρος ενημερώνει όλους τους γονείς που τα παιδιά τους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μαθήματα μουσικής να έρθουν ακόμα και σε προσωπική επαφή μαζί της προκειμένου να ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές και τις παροχές του Δημοτικού Ωδείου.

Τέλος, η Δημοτική Επιχείρηση σας καλεί στις παραστάσεις των σχολών χορού που θα πραγματοποιηθούν στις 5, 6, 7 και 9 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και ώρα 21:00 - 23:00 (Ασύρματος).


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS