graphical space graphical space
   Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

22/06/2010
Παραστάσεις χορού Δημοτικής Επιχείρησης

 

"Μάγεψαν" με το χορό τους οι μαθητές των σχολών χορού

 

Με τέσσερις επιτυχημένες παραστάσεις στις 5, 6, 7 και 9 Ιούνη στο πάρκο Ελ. Βενιζέλου γιόρτασαν οι σχολές χορού της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αγίου Δημητρίου τη λήξη των μαθημάτων για την περίοδο 2009-2010.

Οι μικρές μαθήτριες ηλικίας από τρεισήμισι ετών εντυπωσίασαν στο κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο. Οι μεγαλύτερες χόρεψαν κλασικό, σύγχρονο, latin και hip-hop δείχνοντας το μεγαλείο του χορού και κάνοντας υπερήφανους γονείς και δασκάλους. Δεν έλειψαν όμως και οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από τα ανάλογα τμήματα της Δημοτικής Επιχείρησης που παρουσίασαν ένα πλήρες πρόγραμμα αφιερωμένο σε Θράκη, Αιγαίο, Θεσσαλία, Ήπειρο και Νάξο.

Αξιόλογη ήταν και συμμετοχή των τμημάτων ενηλίκων με χορούς από την Ευρώπη όπως ευρωπαϊκό tango, rumba αλλά και rock n' roll, fox-trot και άλλα.

Πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα ανά παράσταση παραβρέθηκαν στο χώρο του πάρκου όπου παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα τις παραστάσεις που δόθηκαν στη μόνιμη εξέδρα, κατάλληλη για πολιτιστικές εκδηλώσεις την επιμέλεια των σκηνικών και του φωτισμού της οποίας είχε η Δημοτική Επιχείρηση.

Οι γονείς και οι συγγενείς των μικρών μαθητών έμοιαζαν να απολαμβάνουν το υπέροχο θέαμα με τα φανταχτερά και πανέμορφα κουστούμια των μικρών χορευτριών ενώ έδειχναν ανακουφισμένοι που οι παραστάσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου και όχι σε ένα κλειστό θέατρο της Αθήνας.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αχουλιά Σκριβάνου Μαρία καλωσόρισε τον κόσμο, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι τέσσερις σχολές από 350 έφτασαν τα 800 παιδιά σε τρία χρόνια, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα της Δημοτικής Επιχείρησης, τους γονείς για την αμέριστη στήριξή τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι και υποσχέθηκε ότι για την νέα σχολική χρονιά δε θα υπάρχουν αύξηση στα δίδακτρα τα οποία είναι ίδια από το 2006. Απεναντίας δήλωσε ότι θα κάνει εισήγηση στο Δ.Σ. για κατάργηση των εγγραφών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νικόλαος Λαζαρόπουλος στο χαιρετισμό τους ανέφερε “Κυρίες και κύριοι σήμερα είμαστε εδώ για να δούμε και να χαρούμε τα παιδιά μας, τους μαθητές των σχολών χορού της Δημοτικής Επιχείρησης, τους κόπους τους και την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς.

Όπως όλοι θα γνωρίζετε η Δημοτική Επιχείρηση έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη τόσο στο ωδείο όσο και στις σχολές χορού αφού κάθε χρόνο οι μαθητές μάς παρουσιάζουν κάτι τόσο ξεχωριστό και ανεπανάληπτο.

Οι υψηλές απαιτήσεις της Διοίκησης, το έμπειρο προσωπικό, το μεράκι και η αγάπη των καθηγητριών των σχολών χορού για το χορό, την κίνηση και τα παιδιά φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που στο Δήμο μας επιτελείται ένα τόσο σημαντικό έργο στον τομέα του πολιτισμού και γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε κοντά τους, να επιβραβεύουμε την προσπάθεια και να χαιρόμαστε τις παραστάσεις τους.

Δε θέλω να κουράσω άλλο, εξάλλου σήμερα το λόγο έχουν τα παιδιά, ωστόσο θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα μέλη του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης για την προσφορά τους, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Ζέρβα και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Αχουλιά Σκριβάνου, που έχει καταφέρει -παρά τα όποια προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης- να κρατά ψηλά το επίπεδο των παροχών όλων των σχολών με χαμηλά δίδακτρα για τους δημότες και έχει κερδίσει την αγάπη, το σεβασμό και την συμπαράσταση όλων μας, των συνεργατών, του προσωπικού, των γονέων και των μαθητών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους είστε εδώ και στους γονείς των παιδιών για την στήριξη και συμπαράστασή τους.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν για τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε από σήμερα και μέχρι τις εννέα του μήνα”.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος και μέλος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γιώργος Ζέρβας ενώ παραβρέθησαν οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Γελαδάκης και Γιώργος Ταμπακόπουλος, ο Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ.κ. Τάσος Αυρηλιώνης και Θανάσης Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, ο πρώην δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, οι κ.κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, Μανώλης Παπαδακάκης, Τάσος Γιαννέζος, Νίκος Βρεττός και πολλοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι.



graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS