graphical space graphical space
   Σάββατο, 20 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

12/07/2010
Ο Δήμαρχος παρών σε πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου

 

O Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νικόλαος Λαζαρόπουλος

στην παρουσίαση της νέας Φιλανθρωπικής Εταιρείας

της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”



Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσίασε την Τετάρτη 7 Ιουλίου στην Παλαιά Βουλή τη νέα Φιλανθρωπική Εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την επωνυμία “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης, η Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ελ. Βόζεμπεργκ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούσης, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας, ο Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, η ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Ντ. Μπακογιάννη, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Ι. Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νικόλαος Λαζαρόπουλος, Ιεράρχες, Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος κόσμου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενημέρωσε για τη δημιουργία μιας νέας φιλανθρωπικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”. Στόχος και συνεχής επιδίωξις είναι η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” να γίνει το εργαλείο, ο ταπεινός συντελεστής ανακούφισης ανθρώπων.

Το σύμπλεγμα των έργων περιλαμβάνει: 1) Πρότυπο Περιβαλλοντικό Κέντρο στην Πάρνηθα 2) Μονάδα επανένταξης ατόμων που περιεπλάκησαν στη μάστιγα των Ναρκωτικών 3) Μονάδα Φροντίδας και αγωγής Αυτιστικών Παιδιών 4) Μονάδα Φροντίδας Κατάκοιτων 5)Στέγες ηλικιωμένων 6) Κέντρα Φροντίδας Παιδιών με νοητική στέρηση 7) Διπλασιασμός των μερίδων φαγητού ημερησίως (από 5.000 μερίδες θα γίνουν 10.000) 8) δίκτυο ψυχικής στήριξης και ενίσχυσης, τόσο από εξειδικευμένους ιερείς, όσο και από άλλο ανάλογο σχετικό προσωπικό 9) Στήριξη παραπληγικών.

Επίσης τομείς όπως 1) Η πολιτιστική κληρονομιά 2) Η προστασία του Περιβάλλοντος 3) Η συνεργασία με φορείς του εξωτερικού και 4) Η ενδυνάμωση της Ιεραποστολής είναι στις προτεραιότητες της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νικόλαος Λαζαρόπουλος δήλωσε σχετικά: “Η Εκκλησία μας ανέκαθεν έβρισκε τρόπους να ασκεί το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό της έργο με σκοπό την ανακούφιση των αρρώστων και των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας. Πιστεύω πως η σημερινή οικονομική κατάσταση επιβάλλει μια πιο εντατική προσπάθεια που καταφτάνει με το έργο της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, τον ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και δηλώνω πως θα στηρίξω με κάθε τρόπο αυτή του την προσπάθεια”.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS