graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

15/07/2010
Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

Λειτουργία και ωράριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί από το 1969 στεγάζεται από το έτος 2007 σε νεόδμητο κτήριο 180 τ.μ. στην οδό Αγίου Δημητρίου 216 και Ειρήνης 17.

Η συλλογή της ανέρχεται σε 10.000 τίτλους βιβλίων και 13 τίτλους περιοδικών η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται. Περιλαμβάνει επίσης CD & DVD. Διαθέτει τμήμα πληροφόρησης, τμήμα παιδικό, τμήμα περιοδικών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Επίσης στην συλλογή της περιλαμβάνεται μια σπάνια συλλογή ιστορικών λευκωμάτων των περισσοτέρων Δήμων της Ελλάδας, όπως επίσης και ξένων χωρών μέσω των Πρεσβειών και Προξενείων τους.

Ακολουθεί τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα οργάνωσης του υλικού της όπως: καταλογογράφηση, ταξινόμηση, ταξιθέτηση και σύντομα θα προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταλόγου. Το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα που διαθέτει είναι το ΑΒΕΚΤ4 του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Έχει γίνει βιβλιοθηκονομική επεξεργασία σε ποσοστό 90% επί του συνόλου της συλλογή της.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως αναγνωστήριο σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που προσελκύει τον επισκέπτη να μελετήσει ενώ το δανειστικό τμήμα της αριθμεί 650 μέλη, αριθμός που κατά την τελευταία 3ετία όχι μόνο έχει τριπλασιαστεί αλλά παρουσιάζει συνεχής αυξητική τάση.

Κατά τη χρονική περίοδο 2007-2010 πολλά σχολεία του δήμου μας επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη. Η συνεργασία αυτή, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης & της Εκπαιδευτικής κοινότητας ξεκίνησε το έτος 2007 και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Επίσης η βιβλιοθήκη συμμετέχει σε συνεργασία με άλλες βιβλιοθήκες σε προγράμματα που αφορούν την οργάνωση και την εξέλιξη των βιβλιοθηκών της Ελλάδας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει ως στόχο να συμβάλλει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του δήμου μας. Να αποτελέσει ένα “ζωντανό οργανισμό” ώστε να αυξηθεί η αναγνωσιμότητα και να έρθουν δημότες κάθε ηλικίας σε επαφή με το βιβλίο διότι “Ένα καλό βιβλίο είναι ένας καλός φίλος!!!”.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από δραστηριότητες όπως: βιβλιοπαρουσιάσεις, φιλοξενία συγγραφέων, προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επίσης σημαντικό βήμα για την βιβλιοθήκη είναι και η ένταξη της σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στο ΕΣΠΑ, σε πανελλαδικά ή τοπικά δίκτυα, με στόχο την απόκτηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για άμεση πρόσβαση των χρηστών μέσου του διαδικτύου και την απόκτηση κονδυλίων προκειμένου να διατεθούν για την αναβάθμιση και εξέλιξη της βιβλιοθήκης.


 

"Έλα και συ στη Βιβλιοθήκη του Δήμου σου

Μπες στο μαγικό κόσμο του βιβλίου"


Χειμερινό ωράριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης:

Δευτέρα-Παρασκευή 08:30-14:30

Δευτέρα-Πέμπτη 17:00-20:00


Για τους θερινούς μήνες και συγκεκριμένα από 15/06 έως 15/09 η Βιβλιοθήκη λειτουργεί μόνο πρωί από 8:30-14:30.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Δήμου Αγίου Δημητρίου:

Οδός: Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17 (είσοδος από Ειρήνης)

Τηλέφωνo: 210 9719423


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS