graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

27/07/2010
Εγκαίνια του πάρκου του Φλοίσβου

 

Ο Δήμαρχος στα εγκαίνια του πάρκου στο Φλοίσβο



Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νικόλαος Λαζαρόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων στην κεντρική είσοδο του Πάρκου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου διαμόρφωσης του πάρκου του Φλοίσβου ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο νομάρχης Αθηνών κ. Ιωάννης Σγουρός ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Υμηττού και Αλίμου κ.κ. Χρήστος Ζούπας και Θάνος Ορφανός, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γ. Φουντάς, οι βουλευτές κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος, επαγγελματίες που βοήθησαν στην επίτευξη του έργου και δημότες του Παλαιού Φαλήρου.

Η διαμόρφωση του Πάρκου του Φλοίσβου περιλαμβάνει και την πλακόστρωση των διαδρόμων του Πάρκου μήκους 4.500τ.μ. με κυβόλιθους και τη φύτευση αυτού με 2.500 δένδρα και θάμνους.
Η κεντρική ιδέα του έργου ήταν η επίτευξη κλιματικού και περιβαλλοντικού οφέλους και για το λόγο αυτό επελέγησαν κυβόλιθοι, για τη διαμόρφωση των διαδρόμων, από ψυχρά υλικά που αντανακλούν την ακτινοβολία του ήλιου και έτσι επιτυγχάνεται μείωση της θερμοκρασίας κατά 2,5 βαθμούς C.

Επίσης η μελέτη προβλέπει εκτός από τα ψυχρά υλικά και φυτοτεχνική διαμόρφωση, στο πάρκο του Φλοίσβου, που αφορά την κάλυψη της εδαφικής επιφάνειας με έρποντα φυτά που έχουν καλλωπιστική αξία εξαιτίας της παρατεταμένης και διαδοχικής μεταξύ τους ανθοφορίας και είναι ανθεκτικά στις συνθήκες που επικρατούν κοντά στη θάλασσα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τη Νομαρχία Αθηνών με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Νομαρχίας Αθηνών και Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Λαζαρόπουλος συνεχάρη τον ομόλογό του στο Παλαιό Φάληρο και δήλωσε σχετικά: “Ειλικρινά είναι ένα αξιόλογο έργο που πιστεύω θα χαροποιήσει πολύ τους δημότες του Παλαιού Φαλήρου. Είναι πολύ σημαντική η επίτευξη κλιματικού και περιβαλλοντικού οφέλους με υλικά φιλικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Χατζηδάκη και τους συνεργάτες του. Είμαι σίγουρος πως το πάρκο θα αποτελέσει τόσο για τους Φαληριώτες όσο και για τους επισκέπτες από όμορους Δήμους μια ανάσα χαράς, δροσιάς και ψυχαγωγίας”.

 

 

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS