graphical space graphical space
   Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

29/07/2010
Κατασκηνώσεις Ραφήνας

 

Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει γιατί δε λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις



Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες στις κατασκηνώσεις της Ραφήνας γεγονός που σημαίνει πως είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν 120 κατασκηνωτές ανά περίοδο.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα έξι συνολικά διώροφα κτίσματα των δέκα κατασκηνωτών σε κάθε όροφο, το ένα από αυτά για ΑΜΕΑ, τον οικίσκο κοινοταρχών, τα δύο διώροφα κτίσματα κοινόχρηστων W.C.-ντους, το γραφείο του ιατρείου, το αρχηγείο-υπαρχηγείο, τον οικίσκο προσωπικού του ξενώνα, την κουζίνα-τραπεζαρία με όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει τους χώρους υγιεινής προσωπικού, πρόσθετους χώρους υγιεινής για επισκέπτες, μεγάλες αποθήκες για τη φύλαξη του εξοπλισμού της τραπεζαρίας και των οικίσκων και την τραπεζαρία σε ανοιχτό χώρο στεγασμένο με ξύλινη στέγη. Επίσης είναι σε λειτουργία όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καθώς και οι εγκαταστάσεις ύδρευσης, πυρόσβεσης, αποχέτευσης, το δίκτυο ομβρίων και το σύστημα βιολογικού καθαρισμού ακαθάρτων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Νικόλαος Λαζαρόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με το λαό του Αγίου Δημητρίου και να εξηγήσει γιατί φέτος δε λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις στη Ραφήνα.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Αν και ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι εργασίες στις κατασκηνώσεις και αποκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες, οι κατασκηνώσεις ωστόσο δε λειτούργησαν και είμαι έτοιμος να καταθέσω και να εξηγήσω τους λόγους.

Η αλήθεια είναι πως όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένο χρόνο καθυστέρησαν όχι από δική μας αμέλεια η αδιαφορία αλλά εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά. Συγκεκριμένα “πάγωσε” η έγκριση πρόσληψης προσωπικού για δυο μήνες, ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά τις εκλογές και έτσι δεν προλάβαμε την προθεσμία για την άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης. Εξηγώ πως για να βγει η άδεια θα έπρεπε να έχει προσληφθεί το προσωπικό και να έχει προσκομίσει τα βιβλιάρια υγείας.

Στην προσπάθειά μας να λειτουργήσει μόνο για φέτος με προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αντιμετωπίσαμε την αρνητική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καταψήφισε τους κωδικούς που αφορούν στις κατασκηνώσεις.

Στην αρχή κάποιοι συνάδελφοί μας δημοτικοί σύμβουλοι επέλεξαν να απέχουν από τις συνεδριάσεις και στο τέλος με αριθμό απόφασης 137/2010 ψήφισαν κατά πλειοψηφία να μη συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας ή μη της κατασκήνωσης της Ραφήνας σε έκτακτη συνεδρίαση διότι δε θεωρείτο κατεπείγον και να συζητηθεί σε μελλοντική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειλικρινά πιστεύω πως αν το Δημοτικό Συμβούλιο ήθελε να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της Ραφήνας θα το είχαμε πετύχει. Μετά όμως και από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και ας απολογηθεί στο φορολογούμενο λαό του Αγίου Δημητρίου που περιμένει καρτερικά τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Είμαι σίγουρος πως λόγω και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε κάποιοι θα σπεύσουν να ισχυριστούν πως την ευθύνη για τη μη λειτουργία των κατασκηνώσεων την έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή. Αυτό όμως είναι πέρα για πέρα ψευδές και αναληθές. Η δημοτική αρχή εξάντλησε -ως όφειλε- όλα τα περιθώρια και αγωνίστηκε σθεναρά για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Δυστυχώς όμως όλοι οι αγώνες δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση επικράτησαν αυτοί που για πολιτικές σκοπιμότητες θεώρησαν πως με αυτό τον τρόπο θα εκθέσουν τη δημοτική αρχή. Η αλήθεια είναι πως εξέθεσαν το ίδιο τους τον εαυτό και τώρα οφείλουν να εξηγηθούν στο λαό του Αγίου Δημητρίου.

Έμαθα στη ζωή μου να συνδιαλέγομαι χωρίς προκατάληψη, να προσεγγίζω τον καθένα με καλή πίστη, να αφουγκράζομαι την κοινωνία, να σέβομαι την αντίθετη άποψη και έτσι θα συνεχίσω.

Εξάλλου ως αιρετοί έχουμε χρέος να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις, πέρα από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες και να υπηρετούμε επάξια και με σεβασμό τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν τηρήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και γι' αυτό το καταγγέλλω στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου”.


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS