graphical space graphical space
   Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

21/01/2011
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αγ. Δημητρίου 55 -  Τ.Κ. 17343

ΤΗΛ.: 210 97 03 607 – 210 97 30 132

ΦΑΞ: 210 97 14 303

E-mail: dad-may@dad.gr

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων                                               

 

Αγ. Δημήτριος    20 - 01 -2011

 

 

                                   

-        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

                                                               

 

Η νέα Δημοτική Αρχή, με νεοεκλεγείσα Δήμαρχο την κ. Μαρία Ανδρούτσου, ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της, ήρθε αιφνιδιαστικά αντιμέτωπη με το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα της λύσης της Δημοτικής Επιχείρησης Αγ. Δημητρίου.

 

Σύντομο Ιστορικό υφιστάμενης κατάστασης

Η απελθούσα Δημοτική Αρχή,  δεδομένου του νέου νομοθετικού πλαισίου για την Τ.Α., όφειλε μέχρι την 31/12/2010 να προβεί υποχρεωτικά στη μετατροπή της υφιστάμενης Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης σε Κοινωφελή Επιχείρηση, με ταυτόχρονη απαλλαγή της από τις κερδοσκοπικές της δραστηριότητες. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης, η πρώην Δημοτική Αρχή δεν επέσπευσε τη διαδικασία της επικαιροποίησης της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία αποτελούσε απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή της σε Κοινωφελή με προσαρμογή της συστατικής της πράξης. Η αδράνεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη λύση της υπάρχουσας Δημοτικής Επιχείρησης στις 31 Δεκεμβρίου 2010. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Επιχείρηση απασχολεί 71 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων,  σε Δραστηριότητες Ανταποδοτικού χαρακτήρα (Ωδείο, Σχολές Χορού, Προγράμματα αθλητισμού), Δραστηριότητες Κοινωνικού χαρακτήρα (Βρεφονηπιακός σταθμός, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνική Μέριμνα) & σε Δραστηριότητες Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Κυλικεία – αναψυκτήρια & διαφημιστικοί χώροι). Οι επωφελούμενοι από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες ανέρχονται περίπου σε 300 μαθητές από τη λειτουργία του Ωδείου, 500 μαθητές από τη λειτουργία των Σχολών Χορού, 200 αθλούμενους από τα προγράμματα αθλητισμού, 23 οικογένειες από τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού και τέλος 160 ανήμπορους πολίτες από τα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα.

 

Ενέργειες

Η νέα Δημοτική Αρχή δρώντας άμεσα και πάντοτε στο πλαίσιο της πολιτικής της δέσμευσης, παρενέβη από την πρώτη στιγμή λαμβάνοντας πρωτοβουλία για σειρά έντονων δράσεων, τόσο για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος όσο και για την ευρεία κοινοποίηση αυτού στους αρμόδιους πολιτικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν αρχικά επαφές με κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα, παράλληλη κοινοποίηση του ζητήματος στην ΚΕΔΚΕ και εν συνεχεία υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, προτείνοντας συγκεκριμένες ενέργειες για την ομαλή επίλυση του. Οι ενέργειες αυτές εξαντλώντας κάθε δυνατή προσπάθεια  και παρέμβαση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, είχαν ως στόχο την εξασφάλιση δίμηνης προθεσμίας, προκειμένου τόσο οι δραστηριότητες, όσο και το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης να ενταχθούν στα δύο υπό σύσταση νέα Νομικά Πρόσωπα, όπως προβλέπεται από το Ν.3852/10. Με αυτό τον τρόπο, ξεκάθαρα προσδοκάται η αποφυγή κοινωνικής αναστάτωσης – είτε από τους εργαζόμενους, είτε από τους επωφελούμενους δημότες - ως απόρροια της διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης.

Έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε τη Δευτέρα 17/01,  υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. 

 

Πέραν του αρκετά πολύπλοκου νομικού πλαισίου εντός του οποίου κινείται το όλο ζήτημα της Δημοτικής Επιχείρησης, εντοπίζεται ξεκάθαρα και η πολιτική διάσταση του ζητήματος. Η νέα Δημοτική Αρχή του Αγίου Δημητρίου, στέκεται στο πλευρό και των εργαζομένων και των επωφελούμενων δημοτών και διαθέτοντας την πολιτική βούληση για άμεση επίλυση του ζητήματος  διεκδικεί την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος.  

 

 

Δήλωση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου: «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι οι παρεχόμενες προς τους συμπολίτες μας κοινωνικές και καλλιτεχνικές υπηρεσίες που διεκπεραίωνε η Δημοτική Επιχείρηση, έστω κι αν αυτή τη στιγμή  ορισμένες από αυτές παρουσιάζουν κάποια διακοπή , θα συνεχίσουν να παρέχονται κανονικά. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα και θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας»           


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS