graphical space graphical space
   Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

Η ομιλία του Φάνη Οικονομάκου στην κοπή της πίτας της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

Φάνης ΟικονομάκοςΑγαπητοί φίλοι, φίλες,

Το 2011 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια, ο φόβος και ο προβληματισμός. Περνάμε μία περίοδο βαθιάς κρίσης πολιτικής, κοινωνικής, αλλά ιδιαίτερα οικονομικής. Μία κρίση που άλλοι την προκάλεσαν και άλλοι καλούνται να την πληρώσουν για να ξεπεραστεί.

Τη βιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού αλλά εκείνοι που δοκιμάζονται περισσότερο είναι τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η μεσαία επιχείρηση, οι νέοι μας αυτό το μεγάλο και δημιουργικό κύτταρο της χώρας.
Σήμερα, δυστυχώς, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ υπάρχει και δεν επιτρέπεται να λαϊκίζουν και να «σφυρίζουν κλέφτικα» οι πρωτεργάτες της δημιουργίας του.
Πιστεύουμε και ευχόμαστε οι θυσίες του λαού να μην πάνε χαμένες, οι κόποι τους να αποδώσουν και να βγει η χώρα από το τούνελ της κρίσης και να βρει την αναπτυξιακή της τροχιά.

Φίλοι μου,
Η παράταξή μας δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες από ανθρώπους των γειτονιών του Αγίου Δημητρίου, από ανθρώπους που αρκετοί δε γνωριζόντουσαν καν μεταξύ τους. Μέσα σε λίγο χρόνο κατορθώσαμε να πετύχουμε αρκετά. Γνωρίσαμε την πόλη μας γειτονιά-γειτονιά, μάθαμε όλοι τα προβλήματά της, κουβεντιάσαμε με τους συμπολίτες μας, ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις μεταξύ μας.
Κάναμε έναν πολιτισμένο και ουσιαστικό αγώνα διαμορφώνοντας προτάσεις και ιδέες που βγήκαν μέσα από την επικοινωνία μας με τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου, όπως προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα: Ασύρματος, ρέμα Πικροδάφνης, ΔΕΗ, νεκροταφεία, κυκλοφοριακό, αντιμετώπιση της εμπορικής ακινησίας, ανεργία κ.λ.π.
Δυστυχώς όμως, εξωγενείς παράγοντες, παρεμβάσεις, υπόγειες διαδρομές, μικροκομματικοί επηρεασμοί, προκάλεσαν το γνωστό εκλογικό αποτέλεσμα.
Είναι θλιβερό να κατευθύνεται και να επηρεάζεται με ψευτοδιλήμματα η άποψη και η απόφαση του Λαού.
Εμείς, μια Δημοτική παράταξη με δημοκρατικές ευαισθησίες και πνεύμα ομαδικής συνεργασίας, σεβόμαστε την εντολή των κατοίκων του Άγιου Δημητρίου και τους υποσχόμαστε ότι η νέα δημοτική αρχή σε κάθε θετικό και σύμφωνο με τις αρχές μας και τα πιστεύω μας που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη θα είμαστε δίπλα της.
Όμως σε κάθε αρνητικό που είναι αντίθετο με το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της θα μας βρίσκει απέναντί της διεκδικητικούς και πολέμιούς της.
Τα πρώτα δείγματα της νέας δημοτικής αρχής δεν μας δείχνουν ότι έχουν ειλικρινή διάθεση για συνεννόηση και συνεργασία στη νέα πορεία του δήμου μας.
Είναι δείγματα νευρικά, εσω-παραταξιακών ισορροπιών, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την κοινωνική και την πολιτική ανομοιογένεια της παράταξης και δείχνουν αμηχανία στη νέα Καλλικρατική λειτουργία του δήμου.
Ελπίζουμε με το χρόνο η νέα δημοτική Αρχή να επιδιώξει την ομαδική δουλειά και να γίνει πιο συναινετική.
Τώρα από τη νέα μας θέση που μας ένταξε ο λαός του Αγίου Δημητρίου θα κάνουμε μια πολιτισμένη και δημιουργική αντιπολίτευση, αγωνιζόμενοι για τα κοινά προβλήματα όλων των συμπολιτών μας.
Πιστεύουμε στον άνθρωπο, στη δημιουργία συνθηκών καλύτερης ζωής, καλύτερης περιβαλλοντικής διαβίωσης, που κάνουν άνετη και απλή την καθημερινότητα όλων μας.

Φίλοι μου,

Όλοι μαζί μπορούμε να ελπίζουμε ότι η κρίση θα περάσει.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρει το δρόμο της στις νέες συνθήκες του Καλλικράτη.
Όμως τώρα επιβάλλεται να δώσουμε να καταλάβουν σε όσους ασκούν κάθε μορφής εξουσία, ότι η ανοχή των λευκών επιταγών έχει τελειώσει, και δεν μπορούν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.
Βρισκόμαστε στην εποχή της συναίνεσης, της διαβούλευσης και της συμμετοχής και όχι στη μοναρχία του ενός.
Ο λαός δεν ανέχεται άλλα σκάνδαλα, σε κεντρικό πολίτικο επίπεδο.
Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει με τους υπεύθυνους των σκανδάλων.
(χρηματιστήριο, ασφαλιστικά ταμεία, Ζήμενς και Βατοπαίδι και άλλα).
Και όπου χρειάζεται να αλλάξουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, για να μην έχουμε άλλα φαινόμενα διαφθοράς και επίσης να αλλάξουν νοοτροπία ως προς την διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Σε τοπικό επίπεδο να εφαρμοστεί πλήρως ο Καλλικράτης και σε φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης χρήματος το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.
Στο κάτω-κάτω ο λαός είναι αποδέκτης των πράξεων και τελικά αυτός πληρώνει τον εκάστοτε λογαριασμό, άρα ο λαός απαιτεί και θέλει διαφάνεια και συμμετοχή παντού.
Οφείλουν και οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα συμφέροντα του.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω.
Η σημερινή συνάντηση έχει χαρακτήρα γιορτής και ανταλλαγής ευχών για τον Νέο Χρόνο και δεν προσφέρεται για μακροσκελείς ομιλίες.
Αγαπητοί φίλοι, η παράταξη μας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Σας εύχεται χρόνια πολλά,

χρόνια καλά,

Υγεία και δημιουργικότητα στη Νέα Χρονιά.

graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS