graphical space graphical space
   Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

18/03/2011
Μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μετανάστες στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

Μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μετανάστες στο Δήμο Αγ. Δημητρίου

 

Πρόγραμμα μαθημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες ξεκινούν τον Απρίλιο στο Δήμο μας. Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: “Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ”, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) που ανήκει στο Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, συμμετέχει αναλαμβάνοντας σημαντική πρωτοβουλία ως προς τη στήριξη  και την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δράσης. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο (2) κύκλους μαθημάτων, επίπεδο Α1 & Α2 ανάλογα με το επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι άνω των 16 ετών είτε προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από Τρίτες Χώρες, δηλαδή χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξαρτήτως καταγωγής και χωρίς καμία διάκριση.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Απριλίου. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για κατάθεση αιτήσεων αλλά και για πληροφορίες στο Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί.

Ανέκαθεν ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, πρωτοστατούσε σε δράσεις Φορέων, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Αξίες πάνω στις οποίες οικοδομείται και ενισχύεται η τοπική κοινωνική συνοχή, αποτελώντας σημαντικό στήριγμα για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Παράλληλα, αξίζει να υπογραμμιστεί, πως με το πρόγραμμα “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” αναμένεται να δοθεί η ευκαιρία στους νόμιμους μετανάστες οι οποίοι διαμένουν, ζουν και εργάζονται στο Δήμο μας, να διδαχτούν ολοκληρωμένα και να μάθουν ουσιαστικά και  με τον ορθό τρόπο την ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης να έρθουν σε επαφή μαθαίνοντας για τον ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία.

Απώτερος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και του Δήμου Αγ. Δημητρίου που το υλοποιεί, τόσο από εκπαιδευτική, όσο και από κοινωνική πλευρά, αποτελεί η ομαλή και εποικοδομητική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική και τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους μέσα από την ουσιαστική γνώση της πατρίδας που ζουν και ο αμφίδρομος σεβασμός.   

Κατεβάστε τις αιτήσεις συμμετοχής στα ...ελληνικά και στα ...αγγλικά.    


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS