graphical space graphical space
   Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

18/01/2011
Eνέργειες που αφορούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγίου Δημητρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Απόσπασμα από το πρακτικό της με αριθμ. 2/2011
Έκτακτης Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 4/2011
Γραφείο: Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες που αφορούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Στον Άγιο Δημήτριο και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα , στις 17 του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2011 , ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 19.00 συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, ύστερα από την με αριθμ. : 1201/5/14-01-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού. Η πρόσκληση επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 67 του Ν. 3852/7-6-2010 (ΦΕΚ Α' 87) με τίτλο : «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απαρτία , δεδομένου ότι σε σύνολο 41 μελών παρέστησαν στη συνεδρίαση 38 μέλη: 

ΠΑΡΟΝΤΑ                                                                                           ΑΠΟΝΤΑ

1

ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΓΓ.

20

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΜΜ.

1

ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΧΑΡ.

2

ΕΙΡΗΝΑΚΗΣ Π.

21

ΑΣΗΜΑΚΟΥΛΟΥ ΑΙΚ.

2

ΚΟΚΚΩΝΗΣ Π.

3

ΣΥΡΡΑΚΟΣ Ν.

22

ΜΠΟΥΡΑΝΤΩΝΗΣ Δ.

3

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

4

ΘΑΝΟΥ Μ.

23

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ ΣΠ.



5

ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ Β.

24

ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν.




6

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Κ.

25

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.



7

ΤΖΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΚΟΝΤΟΠΟΔΗ ΑΡ.

26

ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ ΑΘ.



8

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΧΡ.

27

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.



9

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

28

ΔΗΜΟΥ ΓΙΩΤΑ



10

ΚΑΝΤΖΕΛΗ-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛ.

29

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΧΡ.



11

ΒΑΖΑΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

30

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΑΝ.



12

ΒΡΕΤΤΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Α.

31

ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜ.



13

ΜΠΑΖΙΩΝΗΣ ΧΑΡ.

32

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ Θ.



14

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛ.

33

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΣΤ.



15

ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΡΗΓΑΣ

34

ΒΡΕΤΤΟΣ Ν.



16

ΛΟΥΚΚΟΣ ΔΗΜ.

35

ΧΑΛΑΡΗ ΑΝ.



17

ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ν.

36

ΒΑΣΙΟΣ ΑΘ.



18

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ,

37

ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ ΑΝ.



19

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ ΑΝ.

38

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ.



Στη συνεδρίαση παρίσταται η Δήμαρχος κα Ανδρούτσου Μαρία, η οποία κλήθηκε νόμιμα με την πιο πάνω πρόσκληση του Προέδρου .

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε θετικά για το κατεπείγον της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικό με τη περίληψη , έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος α) την υπ' αριθμ. 1193/14-01-2011 εισήγηση της Δημάρχου και β) την από 07-01-2011 ανακοίνωση της Δημάρχου, που έχουν ως εξής:

Α) ΘΕΜΑ: Συζήτηση για τη Δημοτική Επιχείρηση.

Κύριε Πρόεδρε,

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, αντιμετωπίσαμε το πολύ σημαντικό πρόβλημα της λύσης της Δημοτικής Επιχείρησης, αφού κατά τη διάρκεια του προηγουμένου έτους δεν κατέστη δυνατή η μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση. Το σχετικό ιστορικό περιγράφεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα και την οποία σας επισυνάπτω.

Με άμεσες και έντονες ενέργειές μας, κοινοποιήσαμε το πρόβλημα στην ΚΕΔΚΕ, στον Υπουργό Εσωτερικών - Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και σε μια σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, εξαντλώντας κάθε δυνατή παρέμβαση και προσπάθεια να μας δοθεί δίμηνη προθεσμία, ώστε οι δραστηριότητες και το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης να ενταχθούν στα δύο υπό σύσταση νέα Νομικά Πρόσωπα που προβλέπονται από το Ν. 3852/10 και να μην υπάρξει κοινωνική αναστάτωση ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους επωφελούμενους από τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχει η Δημοτική Επιχείρηση.

Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως κατατέθηκαν και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι:

Α. Παράταση λειτουργίας των κοινωφελών δραστηριοτήτων της λυθείσας Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, ανταποδοτικού και μη χαρακτήρα για δύο (2) μήνες, προκειμένου να ενσωματωθούν οι παραπάνω δραστηριότητες στους σκοπούς των δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο του Ν. 3852/2010.

Β. Κατά την αυτοδίκαιη λύση της υφισταμένης ΔΕΑΔΑΔ, να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 269 του Ν. 3463/2006, προκειμένου το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης να μεταφερθεί με το ίδιο εργασιακό καθεστώς στα δύο αντίστοιχα ΝΠΔΔ που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και προσαρμογή των τριών υφισταμένων ΝΠΔΔ, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28-2-2011.

Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2011 (έγγραφο ΔΙΠΠ/Φ.2.9/31/ΟΙΚ.80/3-1-2011) από τα τρία υφιστάμενα ΝΠΔΔ του Δήμου μας (Πολιτιστικός Οργανισμός, Αθλητικός οργανισμός και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί) να συμπεριληφθούν, εκτός των άλλων, και οι θέσεις εργασίας τις οποίες σήμερα κατέχουν εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έληξαν στις 31-12-2010 ή λήγουν μεταγενέστερα.

Δ. Για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωφελών δράσεων, από 1-1-2011 μέχρι τη σύσταση των δύο νέων ΝΠΔΔ, να δοθεί η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την κάλυψη θέσεων εργασίας, που οι συμβάσεις του υπηρετούντος προσωπικού έληξαν στις 31-12-2010.

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υιοθέτηση των παραπάνω προτάσεων και λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

και Β) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΟΥ

Μικρό ιστορικό

  • Με την υπ’ αρ. 451/11-11-2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η προσαρμογή της υφισταμένης Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης σε κοινωφελή, με απαλλαγή της από τις κερδοσκοπικές της δραστηριότητες, καθώς και η σύσταση μιας μονομετοχικής επενδυτικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας για την εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας.

  • Με την υπ’ αρ. 256/12-7-2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τροποποιήθηκε η προηγούμενη 451/11-11-2009 απόφασή του, ανακλήθηκε το κεφάλαιό της για την ίδρυση της μονομετοχικής Επενδυτικής Ανώνυμης Εταιρείας και επικαιροποιήθηκε το κεφάλαιό της για τη μετατροπή της υφισταμένης Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης σε Κοινωφελή με προσαρμογή της συστατικής της πράξης.

  • Με την υπ’ αρ. 499/13-10-2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, ανατέθηκε η επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας σε μελετητικό γραφείο.

Η απελθούσα Δημοτική Αρχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης, δεν επέσπευσε τη διαδικασία της επικαιροποίησης της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής, με αποτέλεσμα την 31 Δεκεμβρίου 2010 να λύεται η υπάρχουσα αμιγής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου μας, η οποία ασκούσε ενεργώς τις παρακάτω δραστηριότητες:

Α. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

1. Λειτουργία Ωδείου με άδεια λειτουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού.
2. Λειτουργία Σχολών Χορού.
3. Λειτουργία προγραμμάτων αθλητισμού για παιδιά και ενήλικες.

Β. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

  1. Απογευματινός Βρεφονηπιακός Σταθμός, συγχρηματοδοτούμενος (ΕΕΤΑΑ).

  2. Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», συγχρηματοδοτούμενο (ΕΣΠΑ).

  3. Πρόγραμμα «Κοινωνική Μέριμνα», συγχρηματοδοτούμενο (ΕΣΠΑ).

Γ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

  1. Εκμίσθωση τριών (3) κυλικείων – αναψυκτηρίων, που παραχωρήθηκαν κατά χρήση από το Δήμο στην Αμιγή Δημοτική Επιχείρηση.

  2. Εκμίσθωση σε τρίτους διαφημιστικών χώρων που κι αυτοί παραχωρήθηκαν κατά χρήση από το Δήμο στην Αμιγή Δημοτική Επιχείρηση.

Η λυθείσα Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση έχει το ακόλουθο προσωπικό:

  1. Ένα (1) Δ/ντή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης.

  2. Έναν (1) υπάλληλο ΔΕ με την ίδια σύμβαση (ΙΔΑΧ), πλήρους απασχόλησης.

  3. Έναν (1) υπάλληλο ΔΕ με την ίδια σύμβαση (ΙΔΑΧ), μερικής απασχόλησης.

  4. Δύο (2) υπαλλήλους γραφείου ΑΜΕΑ με συμβάσεις 4ετούς διάρκειας μέσω ΟΑΕΔ.

  5. Έναν (1) καλλιτεχνικό Δ/ντή του Ωδείου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης.

  6. Δεκατέσσερις (14) μουσικούς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης.

  7. Δώδεκα (12) μουσικούς με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που έληξαν στις 31-12-2010

  8. Μία (1) Καλλιτεχνική Δ/ντρια των σχολών χορού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης.

  9. Δώδεκα (12) χοροδιδασκάλους με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31-12-2010.

  10. Δέκα (10) εργάτες γενικών καθηκόντων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, των πέντε εξ αυτών την 1-4-2011 και των τεσσάρων στις 7-4-2011

  11. Δέκα (10) άτομα που απασχολούνται στα δύο προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» των προβλεπομένων ειδικοτήτων (εννέα με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και ενός με σύμβαση ΙΔΑΧ, πλήρους απασχόλησης).

  12. Τέσσερα (4) άτομα που απασχολούνται στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων μία (νηπιαγωγός ΠΕ) έληξε στις 31-12-2010 και οι υπόλοιπες τρεις λήγουν στις 31-8-2011.

  13. Δύο (2) γυμναστές με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης, που έληξαν στις 31-12-2010.

Οι επωφελούμενοι από τις παραπάνω δραστηριότητες είναι:

  1. Από τη λειτουργία του Ωδείου, 300 μαθητές.

  2. Από τη λειτουργία των Σχολών Χορού 500 μαθητές.

  3. Από τη λειτουργία των προγραμμάτων αθλητισμού 200 άτομα.

  4. Από τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού 23 οικογένειες.

  5. Από τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική μέριμνα» 160 ανήμποροι συμπολίτες μας.

Είναι σαφές ότι η διακοπή λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης θα επιφέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας που εμπλέκονται σ’ αυτήν είτε ως εργαζόμενοι είτε ως επωφελούμενοι από τις δραστηριότητές της. Έτσι, σε συνέχεια ενεργειών και παρεμβάσεων που είχαμε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο για τη μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης σε Κοινωφελή, οι οποίες λόγω αδράνειας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής δεν απέδωσαν, συνεχίσαμε την προσπάθεια προς την ίδια κατεύθυνση αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή.

Παρεμβαίνοντας από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ήρθαμε σε επαφή με κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα και μεριμνήσαμε για την πλήρη ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το πρόβλημα, προτείνοντας τα εξής:

Α. Παράταση λειτουργίας των κοινωφελών δραστηριοτήτων της λυθείσας Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, ανταποδοτικού και μη χαρακτήρα για δύο (2) μήνες, προκειμένου να ενσωματωθούν οι δραστηριότητές της στους σκοπούς των δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο του Ν. 3852/2010.

Β. Κατά την αυτοδίκαιη λύση της υφισταμένης ΔΕΑΔΑΔ, να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 269 του Ν. 3463/2006, προκειμένου το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης να μεταφερθεί με το ίδιο εργασιακό καθεστώς στα δύο αντίστοιχα ΝΠΔΔ που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και προσαρμογή των τριών υφισταμένων ΝΠΔΔ, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28-2-2011.

Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2011 (έγγραφο ΔΙΠΠ/Φ.2.9/31/ΟΙΚ.80/3-1-2011) από τα τρία υφιστάμενα ΝΠΔΔ του Δήμου μας (Πολιτιστικός Οργανισμός, Αθλητικός οργανισμός και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί) να συμπεριληφθούν, εκτός των άλλων, και οι θέσεις εργασίας τις οποίες σήμερα κατέχουν εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έληξαν στις 31-12-2010 ή λήγουν μεταγενέστερα.

Δ. Για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωφελών δράσεων, από 1-1-2011 μέχρι τη σύσταση των δύο νέων ΝΠΔΔ, να δοθεί η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την κάλυψη θέσεων εργασίας, που οι συμβάσεις του υπηρετούντος προσωπικού έληξαν στις 31-12-2010.

Πέραν του αρκετά πολύπλοκου νομικού πλαισίου εντός του οποίου κινείται το όλο ζήτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Αγ. Δημητρίου, υπάρχει και η πολιτική διάσταση του θέματος.
Θεωρούμε ότι η αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής και η λύση του προβλήματος μπορεί να δοθεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και χωρίς κανένα κόστος.

Απόφαση, την οποία και επιζητούμε, ώστε το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε να εξελιχθεί ομαλά.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στη Δήμαρχο κ. Ανδρούτσου Μαρία η οποία εισηγήθηκε το θέμα και απάντησε σε κάποιες σχετικές ερωτήσεις.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων κ. Μαγκλή Γ. , ο οποίος κατέθεσε την πρόταση του ζητώντας α) να μην προχωρήσει ο Δήμος μας σε καμία απόλυση υπαλλήλου της Δημοτικής Επιχείρησης και β) να μεταφερθεί στις Οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου όλο το προσωπικό της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μαζί με τις δραστηριότητές της.

Κατόπιν ο Πρόεδρος έδωσε το λόγο στους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά και οι απόψεις αυτών και οι όποιες τυχόν αντιρρήσεις τους έχουν καταγραφεί αναλυτικά στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας η κ. Δήμου εκτός από την αρχική τοποθέτησή της, κατέθεσε και την πρόταση της παράταξής της με την οποία ζητά: α) Καμία απόλυση εργαζομένων στο Δήμο και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους β) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις γ)Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι ανακύκλωση της ανεργίας και διαιώνιση της εκμετάλλευσης και δ) Άμεση και γενναία χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης, επιστροφή στους δήμους των παρακρατημένων πόρων.

Επίσης και ο κ. Βρεττός Ν. κατέθεσε την δική του πρόταση στο Σώμα, η οποία έχει να κάνει με την δημιουργία μίας Νέας Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και έχει ως εξής:

α)Παράταση λειτουργίας των κοινωφελών δραστηριοτήτων της λυθείσας Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, ανταποδοτικού και μη χαρακτήρα για δύο (2) μήνες, προκειμένου να ενσωματωθούν οι παραπάνω δραστηριότητες στους σκοπούς της Νέας Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης η οποία θα συγκροτηθεί στο πλαίσιο του Ν. 3852/2010.

β)Κατά την αυτοδίκαιη λύση της υφισταμένης ΔΕΑΔΑΔ, να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 269 του Ν. 3463/2006, προκειμένου το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης να μεταφερθεί με το ίδιο εργασιακό καθεστώς στη νέα Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση που θα ιδρυθεί με τη νόμιμη διαδικασία ολοκλήρωσης της μέχρι της 28-02-2011.

γ)Στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2011 (έγγραφο ΔΙΠΠ/Φ.2.9/31/ΟΙΚ.80/3-1-2011) από την υφιστάμενη Νέα Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση να συμπεριληφθούν όλες οι θέσεις εργασίας τις οποίες σήμερα κατέχουν εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έληξαν στις 31-12-2010 ή λήγουν μεταγενέστερα.

δ)Για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωφελών δράσεων, από 1-1-2011 μέχρι την σύσταση της νέας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς χαρακτήρα να δοθεί η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την κάλυψη θέσεων εργασίας, που οι συμβάσεις του υπηρετούντος προσωπικού έληξαν στις 31-12-2010.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα ανωτέρω, μετά από συζήτηση έτσι όπως αυτή καταγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά:


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ


Με ψήφους 29 υπέρ και 6 κατά (κ.κ. Δήμου Π., Αρναούτης Χ., Γιαννέζος Αν., Βρεττός Ν., Χάλαρη Αν., Βάσιος Αθ.).

-Οι παρατάξεις των κ. Δήμου και κ. Βρεττού καταψήφισαν την πρόταση της Δημάρχου διότι στηρίζουν η κάθε παράταξη την δική της πρόταση, οι οποίες αναφέρονται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας απόφασης.

Να προχωρήσει, προκειμένου οι δραστηριότητες και το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης να ενταχθούν στα δύο υπό σύσταση νέα Νομικά Πρόσωπα που προβλέπονται από το Ν. 3852/10 και να μην υπάρξει κοινωνική αναστάτωση ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τους επωφελούμενους από τις διάφορες υπηρεσίες που παρέχει η Δημοτική Επιχείρηση, στην υλοποίηση των κάτωθι προτάσεων:

Α. Παράταση λειτουργίας των κοινωφελών δραστηριοτήτων της λυθείσας Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου, ανταποδοτικού και μη χαρακτήρα για δύο (2) μήνες, προκειμένου να ενσωματωθούν οι παραπάνω δραστηριότητες στους σκοπούς των δύο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, τα οποία θα συγκροτηθούν στο πλαίσιο του Ν. 3852/2010.

Β. Κατά την αυτοδίκαιη λύση της υφισταμένης ΔΕΑΔΑΔ, να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 269 του Ν. 3463/2006, προκειμένου το προσωπικό που απασχολείται σ’ αυτήν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης να μεταφερθεί με το ίδιο εργασιακό καθεστώς στα δύο αντίστοιχα ΝΠΔΔ που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και προσαρμογή των τριών υφισταμένων ΝΠΔΔ, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28-2-2011.

Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού έτους 2011 (έγγραφο ΔΙΠΠ/Φ.2.9/31/ΟΙΚ.80/3-1-2011) από τα τρία υφιστάμενα ΝΠΔΔ του Δήμου μας (Πολιτιστικός Οργανισμός, Αθλητικός οργανισμός και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί) να συμπεριληφθούν, εκτός των άλλων, και οι θέσεις εργασίας τις οποίες σήμερα κατέχουν εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έληξαν στις 31-12-2010 ή λήγουν μεταγενέστερα.

Δ. Για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωφελών δράσεων, από 1-1-2011 μέχρι τη σύσταση των δύο νέων ΝΠΔΔ, να δοθεί η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αγ. Δημητρίου για την κάλυψη θέσεων εργασίας, που οι συμβάσεις του υπηρετούντος προσωπικού έληξαν στις 31-12-2010.

Κατά τη διάρκεια λήψης της σχετικής απόφασης απουσίαζαν οι κ.κ. Αθανασόπουλος, Ασημακοπούλου, Οικονομάκος.



graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS