graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

11/01/2011
Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ               Από το πρακτικό της με αριθμ. 1/2011

                                                            Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                             ΑΡΙΘΜΟΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ :  1/2011

Γραφείο : Δημοτικού

                 Συμβουλίου

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου για τα έτη 2011-2012.

 

Στον  Άγιο  Δημήτριο  και  στο Δημοτικό  Κατάστημα  σήμερα , στις  2  του  μήνα  Ιανουαρίου  του  έτους  2011 , ημέρα  της  εβδομάδας  Κυριακή  και  ώρα  10:00  συνήλθε  σε  ειδική   Συνεδρίαση  το Δημοτικό  Συμβούλιο  Αγίου  Δημητρίου, ύστερα  από  την  με  αριθμ. :40285/86/28-12-2010   έγγραφη  πρόσκληση  του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους κ. Κατσιμίχα Χαράλαμπο, κατά τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87). Η πρόσκληση επιδόθηκε  σε  κάθε  ένα  Σύμβουλο  και δημοσιεύθηκε νόμιμα σύμφωνα  με  τις διατάξεις του άρθρου 67  του  Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)   με  τίτλο : «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση προεδρεύει ο κ. Γαβαλάς Άγγελος ο οποίος έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους μετά τον κ. Κατσιμίχα Χαράλαμπο, διότι ο τελευταίος απουσιάζει.

Διαπιστώθηκε  από τον Προεδρεύοντα στην συνεδρίαση παραπάνω αναφερόμενο Δημοτικό Σύμβουλο ότι  υπάρχει νόμιμη απαρτία , δεδομένου  ότι  σε  σύνολο 41 μελών  παρέστησαν στην ειδική αυτή  συνεδρίαση 39  μέλη:

                          ΠΑΡΟΝΤΑ                           ΑΠΟΝΤΑ 

1

ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΓΓ.

21

ΜΠΟΥΡΑΝΤΩΝΗΣ Δ.

1

ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ ΧΑΡ.

2

ΕΙΡΗΝΑΚΗΣ Π.

22

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΗΣ ΣΠ.

2

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ ΑΝ.

3

ΣΥΡΡΑΚΟΣ Ν.

23

ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν.

 

 

4

ΘΑΝΟΥ Μ.

24

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.

 

 

5

ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ Β.

25

ΓΑΛΑΚΤΕΡΟΣ ΑΘ.

 

 

 

6

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Κ.

26

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ.

 

 

7

ΤΖΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΚΟΝΤΟΠΟΔΗ ΑΡ.

27

ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜ.

 

 

8

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΧΡ.

28

ΚΟΚΚΩΝΗΣ Π.

 

 

9

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

29

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

 

 

10

ΚΑΝΤΖΕΛΗ-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛ.

30

ΔΗΜΟΥ ΓΙΩΤΑ

 

 

11

ΒΑΖΑΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

31

ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΧΡ.

 

 

12

ΒΡΕΤΤΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Α.

32

ΓΙΑΝΝΕΖΟΣ ΑΝ.

 

 

13

ΜΠΑΖΙΩΝΗΣ ΧΑΡ.

33

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ Θ.

 

 

14

ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛ.

34

ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ ΣΤ.

 

 

15

ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΡΗΓΑΣ

35

ΒΡΕΤΤΟΣ Ν.

 

 

16

ΛΟΥΚΟΣ ΔΗΜ.

36

ΧΑΛΑΡΗ ΑΝ.

 

 

17

ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ν.

37

ΒΑΣΙΟΣ ΑΘ.

 

 

18

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ,

38

ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ ΑΝ.

 

 

19

ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΜΜ.

39

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ.

 

 

20

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚ.

 

 

 

 

        Στη συνεδρίαση παρίσταται και   η  Δήμαρχος, κα Ανδρούτσου Μαρία,  η οποία κλήθηκε νόμιμα με   την  πιο  πάνω  πρόσκληση  του  πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου.

            Ο Προεδρεύων Δημοτικός Σύμβουλος ανέθεσε  καθήκοντα ειδικού γραμματέα του Συμβουλίου  για την τήρηση των πρακτικών της εκλογής του Δημοτικού Συμβουλίου στην μόνιμη υπάλληλο του Δήμου κα Μαγγιώρου Αικατερίνη  (ΠΕ1 – Διοικητικού).

          Στη συνέχεια ο Προεδρεύων Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαβαλάς Άγγελος  κήρυξε την έναρξη της ειδικής αυτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έθεσε υπόψη των συμβούλων τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»  σύμφωνα με τις οποίες θα γίνει η Εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έτη 2011-2012. Επισήμανε δε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/10 οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.  

 

            Κατόπιν, στο πλαίσιο της Α' διακριτής φάσης, για την ανάδειξη υποψηφίων για τα αξιώματα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα τεθούν στην κρίση του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ο προεδρεύων Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαβαλάς Άγγελος, αφού ενημέρωσε το Σώμα ότι το είδος της ψηφοφορίας (μυστική ή φανερή) στη φάση αυτή (για την εκλογή των συμβούλων που θα είναι υποψήφιοι για τα αξιώματα του Προεδρείου) αποφασίζεται από τα μέλη των οικίων παρατάξεων :

 

Α) Κάλεσε τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό να εκλέξει μεταξύ των μελών του και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, τον υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.

Το σύνολο των μελών της πλειοψηφίας  με φανερή ψηφοφορία ανέδειξε ως υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ. ομόφωνα τον κο Κουτσανδρέα Βασίλειο του Ηλία

 

Β) Κάλεσε τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία, να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο, αυτός υποδεικνύεται από την ελάσσονα μειοψηφία και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.

Το σύνολο των μελών της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου με  φανερή  ψηφοφορία ανέδειξε ως υποψήφιο για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. ομόφωνα τον κο Χατζηδημητρίου Δημήτριο του Ηλία.

 

Γ) Κάλεσε το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία, να εκλέξουν τον υποψήφιο για το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που η ελάσσονα μειοψηφία δεν υποδείξει γραμματέα, αυτός υποδεικνύεται από τη μείζονα μειοψηφία και σε διαφορετική περίπτωση από την πλειοψηφία.

Στη συνέχεια το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου  αποσύρθηκε προκειμένου να αναδείξει με μυστική ψηφοφορία τον υποψήφιο για το αξίωμα του Γραμματέα  του Δ.Σ.

Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσαν υποψηφιότητα από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτωθι:

  1. Βαμβακούσης Στυλιανός του Ευαγγέλου
  2. Χάλαρη Αναστασία του Ματθαίου
  3. Βάσιος Αθανάσιος του Χρήστου

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία κατά την οποία κανένας από τους υποψήφιους  δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας που στην προκειμένη περίπτωση είναι επτά (7) ψήφοι.

Αναλυτικά στην Α’ ψηφοφορία έλαβαν:

  1. Βαμβακούσης Στυλιανός του Ευαγγέλου, 2 ψήφους
  2. Χάλαρη Αναστασία του Ματθαίου, 4 ψήφους
  3. Βάσιος Αθανάσιος του Χρήστου, 1 ψήφος

Προχώρησαν σε Β’ ψηφοφορία όπου και πάλι κανένας από τους υποψήφιους  δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Αναλυτικά στην Β’ ψηφοφορία έλαβαν:

  1. Βαμβακούσης Στυλιανός του Ευαγγέλου, 2 ψήφους
  2. Χάλαρη Αναστασία του Ματθαίου, 4 ψήφους
  3. Βάσιος Αθανάσιος του Χρήστου, 1 ψήφος

Τέλος, επειδή σε καμία από τις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των λοιπών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, προχώρησαν σε Γ’ ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Κατά την Γ’ ψηφοφορία εκλέγεται όποιος μεταξύ των δύο επικρατέστεων συγκεντρώσει την σχετική πλειοψηφία των παρόντων (παρόντα μέλη από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας δώδεκα).

Αναλυτικά στην Γ’ ψηφοφορία έλαβαν:

  1. Χάλαρη Αναστασία του Ματθαίου, ψήφους 8
  2. Βάσιος Αθανάσιος του Χρήστου,  ψήφος 1

Επομένως, υποψήφια για το αξίωμα του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε η κα Χάλαρη Αναστασία με 8 ψήφους.

 

            Αφού ολοκληρώθηκε η ανωτέρω διαδικασία και  αναδείχθηκαν οι υποψήφιοι για τα αξιώματα του Προεδρείου, ο Προεδρεύων ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέχθηκαν ήτοι:

α) Υποψήφιος Πρόεδρος , ο κος Κουτσανδρέας Βασίλειος του Ηλία

β) Υποψήφιος Αντιπρόεδρος , ο κος  Χατζηδημητρίου Δημήτριος του Ηλία

γ) Υποψήφια Γραμματέας, η κα Χάλαρη Αναστασία του Ματθαίου

              Στη συνέχεια ο Προεδρεύων προχωρώντας στη Β' διακριτή φάση,κάλεσε όλα τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ., επισημαίνοντας ότι για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί θα ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία προκειμένου να εκλεγούν με πλειοψηφία των παρόντων του Δ.Σ. και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία θα διενεργηθεί κλήρωση από τον Προεδρεύοντα, στην εκλογή Προέδρου Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2011-2012, ξεχωριστά για κάθε αξίωμα, μόνο ανάμεσα στους εκλεγέντες υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους που αναδείχθηκαν με την παραπάνω διαδικασία.

 

            Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή του Προέδρου μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο τριάντα πέντε (35) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Πρόεδρο κο Κουτσανδρέα Βασίλειο που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ. , οπότε και εκλέγεται στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

            Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή του Αντιπροέδρου μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο τριάντα (30) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο  κο Χατζηδημητρίου Δημήτριο που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ. , οπότε και εκλέγεται στη θέση του Αντιπροέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

            Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή του Γραμματέα μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο είκοσι έξι (26) σταυροί προτίμησης για την υποψήφια Γραμματέα   κα Χάλαρη Αναστασία που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δ.Σ. , οπότε και εκλέγεται στη θέση του Γραμματέα   του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Μετά το πέρας της  παραπάνω αναφερόμενης διαδικασίας διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα Δημοτικό Σύμβουλο ότι εκλέχθηκαν για τη διετία 2011-2012, οι παρακάτω:

Πρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσανδρέας Βασίλειος του Ηλία

Αντιπρόεδρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηδημητρίου Δημήτριος του Ηλία

Γραμματέας, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Χάλαρη Αναστασία  του Ματθαίου.

 

Κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας για την εκλογή του Προεδρείου απουσίαζε ο κος Χρονόπουλος Γ.

 

Η  παρούσα  απόφαση  πήρε  αύξοντα  αριθμ. 1/02-01-2011 .

Μετά  από  αυτά  συντάχθηκε  το  παρόν  πρακτικό  και  υπογράφεται  ως  εξής :

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ                Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                               ΜΕΛΗ

ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                       ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

                                                     Ακριβές αντίγραφο

από το πρωτότυπο

Η αρμόδια υπάλληλος τήρησης των πρακτικών


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS