graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

08/06/2011
Mαθήματα υπευθυνότητας & ευαισθησίας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με πολλά χαμόγελα, διασκέδαση αλλά και μαθήματα υπευθυνότητας & ευαισθησίας γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Άγιο Δημήτριο!

Με χαρά και διασκέδαση γιορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο μας! Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, το Σάββατο 4 Ιουνίου, οι μικροί μας δημότες με πολύ κέφι, ξεφάντωσαν με το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;» και έμαθαν για το Περιβάλλον, την προστασία των δασών μας και την Ανακύκλωση.

Επιπλέον, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εξαιρετικά έργα ζωγραφικής & χειροτεχνίας των μαθητών των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, με θέμα την αγάπη για το Περιβάλλον & τη Φύση. 

Πολλοί ήταν επίσης και οι δημότες οι οποίοι αξιοποίησαν τους κάδους ανακύκλωσης μπαταριών καθώς και το ειδικό φορτηγό για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των παλιών υλικών και συσκευών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της  Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την καταλληλότητα των θαλασσών του Σαρωνικού, Ευβοϊκού & Κορινθιακού κόλπου, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το ΠΑ.ΚΟ.Ε. 

Στόχος του Δήμου μας με την υλοποίηση τέτοιων δράσεων είναι, όχι μόνο η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών, αλλά κυρίως η αρχή της συστράτευσης των πολιτών σε όλες τις πρωτοβουλίες του Δήμου που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και στη δημιουργία μιας καθαρής και βιώσιμης πόλης. Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε: οφείλουμε όλοι μας να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τη δική μας καθημερινότητα, αλλάζοντας πρώτα απ' όλα τις δικές μας συνήθειες!

Οι εικόνες από τη Γιορτή του Περιβάλλοντος στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη  μαρτυρούν το κέφι και την καλή διάθεση που επικράτησε το πρωί του Σαββάτου!

  


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS