graphical space graphical space
   Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

11/07/2011
Το 16ο Συνέδριο εκλεγμένων γυναικών στην Τ.Α.

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Από τις 16 μέχρι τις 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 16ο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή 250 αιρετών γυναικών.

Τη διοργάνωση του τετραήμερου συνεδρίου είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’  Βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ».

 

Το Δήμο Αγ. Δημητρίου εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και οι Δημοτικές Σύμβουλοι Ελένη Καντζέλη και Ελένη Χατζηδημητρίου.

 

Το συνέδριο εξελίχθηκε σε τέσσερις θεματικούς κύκλους: για το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», τις χρηματοδοτήσεις, την κοινωνική πολιτική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα σε συνεργεία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου κατά την ομιλία της, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, ανέπτυξε θέματα για τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και για τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανέλυσε τις νέες απαιτήσεις στις οποίες καλούνται οι αιρετές γυναίκες να ανταποκριθούν, προβάλλοντας ταυτόχρονα το πλάνο της για το Δήμο Αγ. Δημητρίου.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι γυναίκες Δήμαρχοι στην Ελλάδα είναι μόλις 8 και συγκεκριμένα οι: Μαρία Ανδρούτσου στον Άγ. Δημήτριο, Ευτυχία Αποστολάκη στη Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα, Παρασκευή Βρυζίδου στην Εορδαία Κοζάνης, Ελένη Λαΐτσου στο Ρήγα Φεραίο Μαγνησίας, Σταυρούλα Μπότση – Ζαΐμη στο Σουφλί Θεσπρωτίας, η Παναγιώτα Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου στο Βόιο Κοζάνης, η Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη στη Βέροια και η Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη στη Φαιστό.  

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS