graphical space graphical space
   Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

08/08/2011
Ολοκληρώνεται με εξαιρετική επιτυχία η πρώτη χρονιά λειτουργίας της Κατασκήνωσης


Στις 18 Αυγούστου λήγει και η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος της δημοτικής κατασκήνωσης στη Ραφήνα και ολοκληρώνεται έτσι μια εξαιρετική πρώτη προσπάθεια λειτουργίας της, με πρωταγωνιστές, εκτός από τους μικρούς κατασκηνωτές, όλους όσοι εργάστηκαν με πάθος, επιμονή και μεράκι, προς την κατεύθυνση της επιτυχίας και με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των δημοτών του Αγ. Δημητρίου.  

Η κατασκήνωση του Δήμου, η οποία επίσημα άνοιξε τις πόρτες της για τους μικρούς δημότες το φετινό Ιούνιο, με 100% πληρότητα σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους, φιλοξένησε 500 και πλέον παιδιά. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της εργάστηκαν πάνω από 35 κατασκηνωτικά στελέχη ανά περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των ομαδαρχών, του επιστημονικού προσωπικού, των εργατών καθαριότητας και των εργαζομένων στη σίτιση, καθώς η οργάνωση και λειτουργία της κατασκήνωσης ανατέθηκε φέτος –κατόπιν διαγωνισμού- στην εταιρεία «DRASIS CAMP».  

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης βρίσκονται στην πευκόφυτη έκταση περίπου 10 στρεμμάτων στη θέση Περιβολάκια Ραφήνας. Η ανέγερση της κατασκήνωσης ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2010 ενώ χρηματοδοτήθηκε τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους αλλά και από το προϋπολογισμό του Δήμου.  

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι φέτος η διαμονή των μικρών δημοτών στην κατασκήνωση έγινε χωρίς καμία απολύτως οικονομική συμμετοχή. Επιπλέον, ο Δήμος αξιοποιώντας το θεσμό της Αδελφοποίησης, φιλοξενεί κατά την τέταρτη περίοδο, 10 παιδιά με 2 συνοδούς από τον αδελφοποιημένο με τον Αγ. Δημήτριο, Δήμο Μπελογιάννη της Ουγγαρίας. Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας φιλοξενήθηκαν με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια  7 παιδιά από το δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού αλλά και 18 παιδιά από την Παιδόπολη του «Αγίου Ανδρέα», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως με κάθε δυνατό τρόπο η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη.  

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης, σχεδιασμένο από τους παιδαγωγούς και το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας «DRASIS CAMP», περιλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες, όπως θαλάσσια μπάνια, πεζοπορίες σε κοντινή δασική έκταση, καθημερινές αθλοπαιδιές, εργαστήρι εικαστικών, θεατρικό παιχνίδι & χορό και φυσικά πολλά ψυχαγωγικά και παιδαγωγικά κατασκηνωτικά παιχνίδια. Σε όλες τις περιόδους πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε συνεργασία με επίσημους φορείς, που είχαν ως στόχο κυρίως την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διάφορα θέματα όπως η υγιεινή διατροφή ή το περιβάλλον. Ωστόσο, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η αξέχαστη εμπειρία της κατασκηνωτικής ζωής που πολλοί μικροί συνδημότες μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για πρώτη φορά.  

Όλα αυτά είναι που καθιστούν υπερήφανους στο Δήμο όλους όσοι εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου το οποίο πια αποτελεί σημείο αναφοράς και επιτυχίας της σημερινής δημοτικής αρχής που με αποφασιστικότητα και βούληση έδωσε σάρκα και οστά σε ένα νέο για τον Άγ. Δημήτριο θεσμό, αυτόν της κατασκήνωσης. 

Share
graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS