graphical space graphical space
   Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

21/10/2011
Αφαιρέθηκε η κεραία της οδού Λουτρακίου & Τσακάλωφ.

 -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Αγ. Δημήτριος, 21-10-2011

 Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου ενάντια στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας  

Έπειτα από αγώνα πολλών μηνών, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου διεκδίκησε και τελικά πέτυχε την κατεδάφιση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία είχε τοποθετηθεί παράνομα σε κτήριο επί της οδού Λουτρακίου 29 & Τσακάλωφ, στον Άγ. Δημήτριο.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην αποξήλωση της εν λόγω κεραίας, υπό την παρουσία της Δημάρχου κ. Μαρίας Ανδρούτσου, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Νίκου Συρράκου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Κώστα Φραγκιαδάκη, καθώς επίσης των μηχανικών της Πολεοδομίας κ.κ. Βελώνη και Παπανικολάου, αλλά και αυτού της Περιφέρειας κ. Ξυνού. Παρόντες ήταν επίσης δημοτικοί αστυνόμοι καθώς και όργανα της ΕΛ.ΑΣ. Η παράνομη κεραία είχε τοποθετηθεί στο δώμα της συγκεκριμένης οικοδομής από το Σεπτέμβριο του 2010 χωρίς να έχει ληφθεί προηγουμένως από την εταιρεία, καμία από τις απαιτούμενες άδειες όπως από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ή από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Αθηνών.

Πρέπει να σημειωθεί πως η περιοχή στην οποία είχε πραγματοποιηθεί η παράνομη εγκατάσταση της κεραίας, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη, αλλά κυρίως βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το πάρκο του Ασυρμάτου, όπου ήδη υπάρχουν αρκετές κεραίες που εκπέμπουν με ή χωρίς την αδειδότηση των αρμόδιων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφερθεί πως σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την κεραία λειτουργεί δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός ενώ σε απόσταση 100 μέτρων βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο καθώς και το 6ο  Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, έπειτα από πολύμηνες νομικές προσπάθειες, αρχικά τον περασμένο Μάιο με την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του κεραιοσυστήματος, η οποία έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και εν συνεχεία υποβάλλοντας ένσταση -προκειμένου να εφαρμοστεί η ειλημμένη  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς-  διεκδίκησε την υλοποίηση της κατεδάφισης, η οποία και πραγματοποιήθηκε όπως είχε οριστεί από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής την περασμένη Τρίτη. Για την έκβαση αυτή είναι πολύ σημαντική η συμβολή των κατοίκων, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν άμεσα καταγγέλλοντας την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μόλις αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για καμουφλαρισμένη παράνομη κεραία.

Με τις επίμονες και συνεπείς αυτές ενέργειες, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου αποδεικνύει έμπρακτα πως η υγεία και η αρμονική συμβίωση των κατοίκων της πόλης είναι και θα είναι πάντοτε προτεραιότητα πέρα από οποιοδήποτε συμφέρον.   

Share
graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS