graphical space graphical space
   Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

26/04/2012
Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου σχετικά με την προεκλογική περίοδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Άγ. Δημήτριος, 26-4-2012

Σε μερικές μέρες, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο εθνικό κοινοβούλιο.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας, λαβωμένο βαριά από ανεπάρκειες του παρελθόντος, από σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, αλλά και από πρωτοφανούς μεγέθους οικονομικές ατασθαλίες, αναζητά την κάθαρσή του μέσα από ανασχηματισμούς, αναθεωρήσεις και προσπάθειες διαμόρφωσης νέων συσχετισμών στην κοινωνία.
  
Ο ελληνικός λαός, οργισμένος, διαψευσμένος, προβληματισμένος και έχοντας υποστεί μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις στο εισόδημά του, στις κοινωνικές του κατακτήσεις και στο επίπεδο διαβίωσης που είχε εδραιώσει τις τελευταίες δεκαετίες, καλείται να αναδείξει τους εκπροσώπους του στη Βουλή, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει το βαρύ έργο να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την άγρια οικονομική κρίση.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο πολιτικός διάλογος και ιδιαίτερα ο απρόσκοπτος προεκλογικός δημοκρατικός διάλογος, αποτελεί στοιχείο εκ των ουκ άνευ για να μπορέσει ο πολίτης να κάνει τις επιλογές του νηφάλια και συνειδητά.

Ο προεκλογικός διάλογος δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε κλίμα προπηλακισμών, ύβρεων και εκδηλώσεων βίας, αλλά ούτε και να διασφαλίζεται με μέτρα αστυνομοκρατίας που προκαλούν το κοινό αίσθημα και υποδηλώνουν καθεστώς ανελευθερίας. Και η μία και η άλλη περίπτωση, καταγράφονται ως ακραίες εκφράσεις της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ζωής, θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές και πρέπει με κάθε τρόπο να εξαλειφθούν από την καθημερινότητά μας.

Δεν φθάνει, απλά να καταδικάζουμε τις ακρότητες αυτές. Πρέπει, στην πράξη, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ενταγμένοι σε κόμματα ή μη, συμμετέχοντες σε κοινωνικά κινήματα ή όχι, δραστηριοποιούμενοι σε σωματεία και συλλόγους ή εκλεγμένοι σε θεσμικά όργανα, να συντηρήσουμε το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς, να εντοπίσουμε τα ελλείμματά του και να το επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο με την καθημερινή μας δράση και επαγρύπνηση.

Βασική προϋπόθεση για έξοδο από την οικονομική κρίση που βιώνουμε, αποτελούν οι δράσεις που εδραιώνουν ουσιαστικά τη δημοκρατία και αποκεντρώνουν την κοινωνία και όχι αυτές που καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και αποξενώνουν τους πολίτες από τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο.

Στο Δήμο μας, και στο μέτρο που μας αναλογεί, θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια, ώστε στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 6 Μαΐου 2012, να υπάρξει καθεστώς ελεύθερου πολιτικού διαλόγου, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, στο πνεύμα της γνωστής ρήσης του Βολτέρου, «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω –ακόμα και με το τίμημα της ζωής μου– το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις».
                

                                                                                                                                  Η Δήμαρχος

                                                                                                                                Μαρία Ανδρούτσου


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS