graphical space graphical space
   Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

29/06/2012
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από τον ΗΛΥΩΡΟ και τους αποφοίτους του 2ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου

Ελάτε να  φροντίσουμε τον κήπο μας!

Με μια περιβαλλοντική δράση στην αυλή του 2ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, υποδέχονται το καλοκαίρι απόφοιτοι του σχολείου με την υποστήριξη του φιλοπεριβαλλοντικού και πολιτιστικού σωματείου “Υληωρός”, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.
Οι απόφοιτοι επιστρέφουν στο σχολείο τους, μαζί με τους φίλους τους, τους γείτονες, τις παρέες, τους συμφοιτητές τους. Συγκεκριμένα, επιστρέφουν στην αυλή όπου τα ίδια φύτεψαν, την άνοιξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009, μια ελιά, μια ροδιά και μια νερατζιά, γαζίες, κυπαρίσσια, λεύκες και άλλα καλλωπιστικά δέντρα, φτέρες, μανόλιες και πικροδάφνες. Στόχος δεν είναι απλώς τα παιδιά να δουν ότι τα δέντρα μεγάλωσαν και καρποφόρησαν, αλλά να υποστηρίξουν τους κορμούς τους και να περιποιηθούν τα φυτά.
Η περιποίηση θα ξεκινήσει στις 19.00 μ.μ.. Στο ρόλο του συντονιστή θα βρεθούν απόφοιτοι του σχολείου που σήμερα φοιτούν σε γεωπονικά τμήματα, με τη στήριξη (όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή) της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η εκδήλωση ωστόσο δεν απευθύνεται μόνο σε επίδοξους… κηπουρούς. Όσοι έχουν μικρά παιδιά μπορούν να τα φέρουν στο φιλικό περιβάλλον της αυλής μας. Εκεί, θα τα παραλάβει μια ομάδα παιδαγωγών για να τα απασχολήσει με μουσικοκινητικά παιχνίδια και βιωματικά εργαστήρια, ώστε να μάθουν “γιατί τα δέντρα είναι πολύτιμα;”. Ένας κλόουν θα προσπαθήσει να τα διασκεδάσει και να τα κάνει να γελάσουν, το σημαντικότερο όμως είναι πως, φεύγοντας από την αυλή του σχολείου, θα ξέρουν πως οι νέοι φίλοι τους, τα δέντρα, θα τους περιμένουν εκεί, μέχρι να μεγαλώσουν και να επιστρέψουν.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης της ευκαιρία να απολαύσουν τον Irid να φτιάχνει πρωτότυπα graffiti, όσο η Δανάη με τους φίλους της θα επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο χιπ-χοπ, ενώ δύο μαθητές θα δίνουν τη δική τους “μάχη” στο γήπεδο του τένις!

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, με τα οποία ο Υληωρός και οι απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ αφήνουν πίσω τον Ιούνιο και ετοιμάζονται για καλοκαιρινές διακοπές.  

Συντονισμός, Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σοφία Νινιού, φιλόλογος  
Χορεύουν οι:
Δανάη Παυλίδη και Μαρία Βουγιουκλή (χιπ χοπ) -
Άγγελος Ακριβός και Παναγιώτης Βασιλειάδης (break dance)  

Δεκαήμερο πολιτιστικών & αθλητικών γεγονότων

(2 - 11 Ιουλίου 2012)

Την εκδήλωση της 2ας Ιουλίου, θα ακολουθήσει, στις 9 Ιουλίου και ώρα 20.30 μ.μ., στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου), μια πολύτεχνη παράσταση, με τη συμμετοχή περίπου 55 αποφοίτων του σχολείου και μελών του “Υληωρού”.
Η παράσταση θα ανοίξει με την προβολή βίντεο κλιπ φτιαγμένου από φωτογραφίες που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά, και θα συνεχιστεί με μουσική και τραγούδια που θα ερμηνεύσουν οι νεαροί απόφοιτοι, χορογραφίες, πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, θεατρικά αποσπάσματα και πολλά άλλα.
Ο στόχος είναι ένας: να δοθεί στους νέους πολίτες του δήμου η δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την τέχνη.
Το δεκαήμερο των πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων (2-11 Ιουλίου 2012) θα συμπεριλάβει επίσης έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των αποφοίτων και των μελών του “Υληωρού”, αλλά και έναν αγώνα μπάσκετ. 

 Λίγα λόγια για τον “Υληωρό”

Ιδρύθηκε το 2004 με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών γύρω από θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, προωθεί την έρευνα σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον καθώς και γενικότερα ζητήματα πολιτιστικού περιεχομένου.
Οι απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ “γνώρισαν” τον Υληωρό 2009, όταν, μαζί με την καθηγήτριά τους, κυρία Σοφία Νινιού, έλαβαν μέρος σε μια επιτυχημένη δενδροφύτευση, στην πλατεία με τα Μήλα.

Share
graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS