graphical space graphical space
   Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

05/07/2012
Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από τον ΗΛΥΩΡΟ και τους αποφοίτους του 2ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα δεκαήμερο πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων (2-10 Ιουλίου 2012) παρουσίασαν στους δημότες του Αγίου Δημητρίου οι απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το σωματείο “Υληωρός”, υπό την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τις οδηγίες της φιλολόγου κυρίας Σοφίας Νινιού.
Η «αυλαία» άνοιξε με μια περιβαλλοντική δράση στην αυλή του 2ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου. Oι γεωπόνοι Ανδρέας Αντωνιάδης, Νικόλαος Αρμένης, Αυγουστίνος Καργαρώτος, Μαρία Σιδερή και Ελένη Οικονομίδου φρόντισαν τα φυτά του κήπου –κάποια από τα οποία είχαν φυτέψει οι ίδιοι όταν ήταν μαθητές του σχολείου.
Την ίδια ώρα, μια ομάδα από παιδαγωγούς (Μυρτώ Αναδρανιστάκη, Εύη Λόη, Γιωργία Πετροπούλου, Κωνσταντίνα Μανίκα, Κυριακή Οικονομίδου), με επικεφαλής την έμπειρη παιδαγωγό Λένα Πετροπούλου, υποδέχονταν στην αυλή του σχολείο δεκάδες μικρά παιδιά, ηλικίας από 3 έως 8 ετών και αναλάμβαναν να τους μάθουν περισσότερα για τον κόσμο των φυτών.
Με τη βοήθεια των κοριτσιών, τα μικρά έμαθαν πως τα δέντρα έχουν κι αυτά σώμα όπως και οι άνθρωποι (κορμός), αλλά και πόδια (ρίζες), και χέρια (κλαδιά) και δάχτυλα (φύλλα). Μέσα από ερωτήσεις που έκαναν οι παιδαγωγοί, προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν γνώσεις που είχαν τα παιδιά, αλλά και να τους μάθουν πράγματα που δεν γνώριζαν για το βασίλειο των φυτών. Μοιραία, όλη αυτή η διαδικασία γέννησε και πολλές απορίες.
Και ποιος καταλληλότερος να απαντήσει σε αυτές, από τους γεωπόνους που υπήρχαν ήδη στην αυλή; Οι γεωπόνοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και στη συνέχεια τους έδειξαν πώς να φυτεύουν!
Δεν αποκλείεται, τα δέντρα που τα σημερινά πεντάχρονα θα βρουν όταν –έφηβοι πια- ξαναβρεθούν ως μαθητές στην αυλή του σχολείου να 'ναι τα ¨παιδιά” αυτής ακριβώς της δράσης.
Η εκδήλωσε έκλεισε με χορό χιπ χοπ από τις Δανάη Παυλίδη και Μαρία Βουγιουκλή, αλλά και πολλή μουσική.
Ακολούθησε, το Σάββατο 7 Ιουλίου, αγώνας τένις μεταξύ του Αντώνη Βασιλόπουλου και της Μαριέτας Ξέρα, υπό τις οδηγίες της προπονήτριας τένις, Χαράς Κοκκόση.
Δύο μέρες αργότερα, οι απόφοιτοι του 2ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και οι φίλοι τους κατάφεραν να χωρέσουν όλες τις μορφές τέχνης σε μία σκηνή. Σε δύο ώρες παράστασης, όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουλίου στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου), είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με όχημα τις μαγικές φωνές της Χριστίνας Γυπαράκη και της Βασιλικής Κουτσανδρέα, με τη συνοδεία των Κατερίνας Αβραμίδου και Χάρη Κριμιτζά στο πιάνο. Επίσης, να θαυμάσουν την ξεσηκωτική ομάδα του streetdance (Δήμητρα Βαμβακούση, Γιάννης Νερατζιδης, Λυδία Νούσια, Ανδρέας Ξύδης, Δημήτρης Τουρλίδας, Ιωάννα - Ίλια Χλιάρα, Κατερίνα Χλιάρα, Δημήτρης Χλιάρας), που κέρδισε τις εντυπώσεις με τη ζωντάνια, τον απόλυτο συγχρονισμό και το δυναμισμό του χορού της. Ατομικές χορογραφίες hip hop και σύγχρονου χορού παρουσίασε στο κοινό η Δανάη Παυλίδη.
Ενθουσιώδης ήταν η αντίδραση του κοινού και στους παραδοσιακούς χορούς. Η ομάδα των ελληνικών χορών (Αυγουστίνος Καργαρώτος, Γεωργία Πετροπούλου, Κωνσταντίνα Μανίκα, Κυριακή Οικονομίδου, Χρήστος Τσερώνης, Παντελής Καλογεράκης, Γεωργία Παξιμαδάκη, Κώστας Ταμπουλίδης, Σοφία Καμπίτση, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Ελευθέριος Φακίνος) παρουσίασαν χορούς κυρίως από την Κρήτη και τη Θράκη, ενώ δεν έλειψαν τα νησιώτικα (μπάλος, ικαριώτικος), το χασαποσέρβικο, καθώς κι ένα θεαματικό ζεϊμπέκικο!
Γέφυρα ανάμεσα στα τραγούδια και στο χορό αποτέλεσαν τα αυτοσχέδια σκετς των μαθητών, που ήταν εμπνευσμένα από την καθημερινότητα των νέων και είχαν ως θέμα –τι άλλο;- τον έρωτα! Ο έρωτας στα χρόνια του facebook, ο πλατωνικός έρωτας, η απιστία, θέματα ιδωμένα με τη ματιά των σημερινών νέων. Στόχος άλλωστε της εκδήλωσης ήταν αυτός- και επετεύχθη: Να δοθεί στους νέους πολίτες του δήμου η δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από την τέχνη, αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητά τους.
Η σειρά των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου μεταξύ των αποφοίτων (Τσουμάνης Νίκος, Τσουμάνης Κωνσταντίνος, Σοιλές Σταύρος, Κατούνης Γιάννης, Λάμπρου Χρήστος, Αρμένης Νίκος, Ελευθέριος Φακίνος, Παύλος Αμπελιώτης, Χρήστος Ταμπάκος, Κωνσταντίνος Κωτσίδης, Παναγιώτης Γκόνης) και των μελών του “Υληωρού”. Μετά το πέρας του ποδοσφαιρικού αγώνα έγινε απονομή αναμνηστικών συμμετοχής σε όλους όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κυρία Μαρία Ανδρούτσου.

Ευχαριστούμε για τη συμβολή τους τους χορηγούς:
ΜΟΚΕΤΕΣ “ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ”
ΦΥΤΩΡΙΑ “ΑΝΤΙΜΙΣΑΡΗ”
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ “OLYPLANT”
ΗΧΟΛΗΨΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΤΕΝΝΙΣ: ΧΑΡΑ ΚΟΚΚΟΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΝΝΙΣ “ΘΗΣΕΑΣ”

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS