graphical space graphical space
   Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

29/08/2012
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΜΕΤΕΧΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

Η τρικομματική κυβέρνηση -ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ- πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα και τις διαθέσεις της τρόικας των δανειστών οδηγεί τους ΟΤΑ στη χρεοκοπία, τις υπηρεσίες σε διάλυση και σε ιδιωτικοποιήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Μετά τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μετά τις μειώσεις των συντάξεων και μισθών, την εξαθλίωση και φτωχοποίηση των εργαζομένων και βιοτεχνών, τη δημιουργία στρατιών ανέργων, την υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, την υποβάθμιση και απορρύθμιση της υγειονομικής φροντίδας,  προσπαθεί να διαλύσει και τον τελευταίο μοχλό κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με  κοινωνικές δράσεις  διαχρονικές και απότοκες της οικονομικής κρίσης, την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά 30%, μέσα στον θερμό Αύγουστο,  επιβεβαιώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η κατάρρευση, δηλαδή, ηαδυναμία λειτουργίας των Δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και η αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους.
Με τις ρυθμίσεις για τους Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων, η δικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου,  επιχειρεί να άρει  νομοθετικά κάθε εμπόδιο,  στο  σχέδιο της για  την παραχώρηση της  διαχείρισης απορριμμάτων  στους ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων με τα νέα δεδομένα ή θα υπολειτουργούν ή θα κλείσουν.
Στον Άγιο Δημήτριο για το σχολικό έτος 2011-12 εντάχθηκαν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» 233 παιδιά και το σχολικό έτος 2012-13 μόλις 23 παιδιά. Αυτό σημαίνει πέραν της δραματικής μείωσης της επιχορήγησης και την αδυναμία σύναψη συμβάσεων με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των σταθμών .

Η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ» ήδη στις δημοτικές εκλογές 2010 έκανε   προτάσεις  για μέτρα άμεσης οικονομικής ανακούφισης καθώς και  προτάσεις για τη δημιουργία υποδομών υποστήριξης  οικονομικά πληττομένων.  Δημιουργία και ενίσχυση συλλογικών δράσεων και δικτύων  κοινωνικής αλληλεγγύης  των δημοτών για την αντιμετώπιση της  κρίσης.
Δυστυχώς η  πλειοψηφία των αιρετών των ΟΤΑ εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο αρνιόταν να δει την καταστροφή που ερχόταν από τα μνημόνια, από την εφαρμογή του Καλλικράτη κ.λπ., αλλά πολλές φορές οι ΟΤΑ έπαιξαν τον ρόλο του λαγού για την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.
Ακόμα και σήμερα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων τους προς την κεντρική εξουσία οι αιρετοί «ξεχνάν» να μιλήσουν για την εφεδρεία για την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων για την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Προτείνουμε

  • Δημοτικά Συμβούλια και λαϊκές συνελεύσεις με συμμετοχή του λαού ενημέρωση των δημοτών για την διαμορφούμενη κατάσταση.

  • Υποστήριξη και ενίσχυση συλλογικών δράσεων και δικτύων  κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί στον δήμο μας.

  • Να πρωτοστατήσουμε στις γειτονιές, που γνωρίζουμε καλά και να ενεργοποιήσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται καθημερινά.

  • Δήμος – εργαζόμενοι στον Δήμο και δημότες να υπερασπιστούμε την Αυτοδιοίκηση. Ενεργή συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις των ΠΕΔ και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου ΜΕΤΕΧΩ   


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS