graphical space graphical space
   Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

14/09/2012
Κάλεσμα των Ενώσεων Επαγγελματοβιοτεχνών σε πλατειά σύσκεψη

ΕΝΩΣΕΙΣ Ε.Β.Ε. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αυτοαπασχολούμενε
Επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε, αυτοκινητιστή, συνταξιούχε,
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που θεσμοθετήθηκε προεκλογικά, εφαρμόζεται σήμερα με γρήγορους ρυθμούς. Και δεν σταματάνε εκεί. Νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ είναι έτοιμα για εφαρμογή, που αποτέλεσμα θα έχουν, όπως και τα προηγούμενα, την γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού.
Τις προηγούμενες δεκαετίες, με τα ψίχουλα που περίσσευαν από το «φαγοπότι» των μονοπωλίων κάπως τα φέρναμε βόλτα. Με σκληρή δουλειά, με ατελείωτο ωράριο, με άγχος, κάτι έβγαινε. Τα τελευταία χρόνια το μεροκάματο περιορίστηκε, τα χρέη μεγάλωσαν, οι φόροι απογειώθηκαν.
Η ζωή δυσκόλεψε, τα αδιέξοδα μεγάλωσαν. Ποιος φταίει για τα σημερινά χάλια;
Καιρός είναι να ξανασκεφτούμε τις απάτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τις ευκαιρίες που, δήθεν, θα ανοίγονταν με την ΟΝΕ.
Πληρώνουμε τα σπασμένα της «επιχειρηματικότητας» και της«ανταγωνιστικότητας», την καραμέλα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

  • Μπορούμε και έχουμε χρέος να δυναμώσουμε τα σωματεία και τις τοπικές ενώσεις, να τα κάνουμε πηγή συλλογικής δύναμης, ικανής να βάλει φρένο στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.
  • Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που απαξίωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα και είναι συνένοχοι για την σημερινή κατάσταση.
  • Κόντρα στα μονοπώλια που μας παίρνουν την ζωή, για να τρέφουν την κερδοφορία τους.
  • Μαζί με τους εργαζομένους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας, που τραβάνε τα ίδια με εμάς.
  • Είναι δυνατόν, σήμερα, να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι, όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, για την πρόοδο και την ευημερία του λαού και όχι για τους λίγους.

Συνάδελφοι
Όσο παλεύει κάθε ένας μας μόνος του, μέσα στο μαγαζί του για να επιβιώσει η κατάσταση θα χειροτερεύει. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να βρει λύση.
Έχουμε όλοι οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι τα ίδια προβλήματα.
Κανένας μόνος του στη κρίση. Όλοι μαζί να παλέψουμε για να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, για να τους ανατρέψουμε.
Αποφασίστηκε η προπαγάνδιση και αποφασιστική παρέμβαση των ενώσεων για το κλείσιμο των μαγαζιών όλων των μικρών επαγγελματιών  των δήμων μας και συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 26/09, με τις δυνάμεις της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος. Για το λόγω αυτό οι Ενώσεις Ε.Β.Ε. Αγίου Δημητρίου, Καλλιθέας, Ηλιούπολης καλούν όλους τους βιοτέχνες , εμπόρους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 19/09 ώρα 19:00, στα γραφεία της ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου (Πηλέως 56).

 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS