graphical space graphical space
   Σάββατο, 20 Απριλίου 2024  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

29/11/2012
Αιμοδοσία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
11ο κ 17o  Δημοτικα, Αγίου Δημητρίου
1ο Γυμνάσιο, Αγίου Δημητρίου
1o Λύκειο, Αγίου Δημητρίου

Αγ. Δημήτριος 26/ 11 /2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία και να γίνεται μέλη της Τράπεζας Αίματος των συλλόγων μας. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης, που σώζει ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, παρά μόνο προσφέρεται. Όλοι μας μπορούμε τουλάχιστον  δύο φορές το χρόνο να δώσουμε μια φιάλη αίμα. Δέκα λεπτά από το χρόνο μας ίσως αύριο σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, ένα φίλο, ένα γνωστό, ένα συγγενή!!

Η ασφάλεια του δότη είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. Η αιμοδοσία γίνεται από εξειδικευμένες κινητές μονάδες νοσοκομείων, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Ο υποψήφιος υποβάλλεται σε ιατρικό έλεγχο, με λήψη του ιστορικού, μέτρηση του αιματοκρίτη, της αρτηριακής πίεσης, των σφυγμών. Σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, κριθεί ακατάλληλος απορρίπτεται αυτομάτως από την αιμοδοσία. Έτσι, εξασφαλίζεται η υγεία του δότη αλλά και του λήπτη. Υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης που απορρίφθηκε για ιατρικούς λόγους γίνεται μέλος της τράπεζας αίματος με τα ίδια δικαιώματα, χωρίς διάκριση από τα υπόλοιπα μέλη. Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου του αίματος, από το δότη, γίνεται σε 10 μόνο λεπτά και ωφελείται ο οργανισμός του, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.

Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος ηλικίας 18 – 62 ετών. Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Αγίου Δημητρίου (1o Λύκειο,1o Γυμνάσιο, 11o και 17o Δημοτικά σχολεία), με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας αίματος για όλους τους μαθητές των σχολείων μας. Αυτή τη φορά η αιμοδοσία θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου & του 1ου ΓΕΛ, Στ. Παπάγου 23 & Καλλιθέας (στρογγυλό) την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από τις 4:00 μμ έως τις 7:00 μμ το απόγευμα.

Με τη παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε επίσης ότι εάν από κάποιο σχολείο συμμετέχουν τουλάχιστον 5 άτομα (γονείς ή δάσκαλοι) το σχολείο έχει δικαίωμα να γίνει ισότιμο μέλος στη τράπεζα αίματος.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σας, σας περιμένουμε όλους εκεί. Ιδιαίτερη χαρά μας θα είναι η συμμετοχή αποφοίτων των σχολείων μας.

Πληροφορίες

Κων/νος Σταυρόπουλος - Τηλ.: 6937133856
Γεώργιος Κάππος - Τηλ.: 6977641435


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS