graphical space graphical space
   Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

17/12/2013
Δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης, Προστασίας και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Kαταναλωτή στο Δήμο

Στη δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης, προστασίας και συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους δημότες που πλήττονται από την κρίση και αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα υπερχρέωσης και κίνδυνο απώλειας της κατοικίας ή της επαγγελματικής τους στέγης, προχωράει ο Δήμος Αγ. Δημητρίου.
Μέσω του εν λόγω γραφείου συμβουλευτικής υποστήριξης, οι δημότες θα μπορούν να λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με τα καταναλωτικά τους προβλήματα και ειδικότερα με τα μείζονα θέματα υπερχρέωσης.

Δεδομένου ότι η σύσταση ενός τέτοιου γραφείου με την υπάρχουσα δομή των Υπηρεσιών δεν είναι εφικτή, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προχωράει σε συνεργασία με τον Φορέα Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ (Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα της Ζωής), που διαθέτει πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαχείριση και την επίλυση προβλημάτων των καταναλωτών, ιδιαίτερα δε στη νομική υποστήριξη  υπερχρεωμένων ατόμων.

Η υπηρεσία αυτή θα έχει ως στόχους την παροχή συμβουλών στήριξης του καταναλωτή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τη διενέργεια σεμιναρίων για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του καταναλωτή, την καθοδήγηση στην απόκτηση ορθής καταναλωτικής συμπεριφοράς, την εκλογίκευση της κατανάλωσης, τη συνειδητοποίηση των ηθικών-οικονομικών-κοινωνικών-περιβαλλοντικών παραμέτρων και επιπτώσεων της καταναλωτικής συμπεριφοράς καθώς και την ενεργοποίησή των πολιτών.

Μεμονωμένοι πολίτες και νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης (π.χ: στεγαστικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.ο.κ) θα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο ενημέρωσης για παροχή εξατομικευμένων νομικών συμβουλών.


Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και η Γενική Διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου στην ενημερωτική συζήτηση για τους πλειστηριασμούς

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των δημοτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο, εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με το εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα των πλειστηριασμών των ακινήτων με κεντρική εισηγήτρια τη Γενική Διευθύντρια της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, κ. Παναγιώτα Καλαποθαράκου. Το γραφείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2014.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου δίνει με την ίδια πάντοτε συνέπεια προτεραιότητα στα θέματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης όχι μόνο ως ανάγκη που επιτάσσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, αλλά ως πρακτική που προκύπτει από την εδραιωμένη αντίληψη πως οι Δήμοι οφείλουν πάντοτε να βρίσκονται με όλα τα δυνατά μέσα στο πλευρό των πολιτών τους.   

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Επίσης για το ίδιο θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  •  «Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014.
  • Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών.
  • Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες με αδιαφανείς διαδικασίες και σε εξευτελιστικές τιμές.
  • Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
  • Να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών».


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS