graphical space graphical space
   Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Περιεχόμενα  Επικοινωνήστε μαζί μας Επικοινωνία  Χρήσιμες Διευθύνσεις Σύνδεσμοι     
graphical space
graphical space
Αναζήτηση
 
Σύνθετη Αναζήτηση >
graphical space
graphical space
graphical space
Οδηγός του Πολίτη
Οδηγός του Πολίτη
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλλων
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
TOK-TOC
Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
graphical space

27/05/2011
Δράσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.

 Ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε, διασκεδάζουμε, αλλά πάνω απ' όλα προστατεύουμε το Περιβάλλον!

Δράσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο την 5η Ιουνίου, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου διοργανώνει σειρά δράσεων με θέμα το Περιβάλλον & την Ανακύκλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών - μικρών και μεγάλων για τα θέματα του Περιβάλλοντος, με τρόπο ψυχαγωγικό. 

  • Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, θα φιλοξενηθεί το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), όπου οι μικροί δημότες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ανακύκλωση, η οποία μετατρέπεται σε εμπειρία ευχάριστη και ταυτόχρονα σε διασκεδαστική συνήθεια, μέσα από παιχνίδια όπως το κυνήγι χαμένου θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της Aνακύκλωσης, το φιδάκι, ο κάδος, το πάζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και πολλά άλλα. Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν όχι μόνο θα περάσουν καταπληκτικά, αλλά θα κερδίσουν και διάφορα δώρα. Η διαδραστική αυτή ενέργεια, στοχεύει στην ενδυνάμωση της ιδέας της Ανακύκλωσης στον μπλε κάδο και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία των ανακυκλώσιμων υλικών. 

  • Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η έναρξη της παιδικής θεατρικής παράστασης με τίτλο:  «Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;», η οποία αποτελεί αξιόλογη δουλειά του θεάτρου Ελεύθερη Έκφραση. Πρόκειται για μια διαδραστική οικολογική θεατρική παράσταση στην οποία όλα τα παιδιά θα έχουν το δικό τους ρόλο. Το θέμα είναι η Ανακύκλωση, η προστασία του δάσους και η ισορροπία στη φύση. Στόχος της παράστασης είναι τα οικολογικά ζητήματα και από νωρίς να προβληματιστούν οι μικροί δημότες για το περιβάλλον, μέσα από τη συμμετοχή και τη δράση. 

  • Επιπλέον, στην πλατεία, από το πρωί στις 11:00, θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνίας από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας. Το θέμα είναι: "Με την Ανακύκλωση προστατεύω το Περιβάλλον. Ζωγραφίζω & φτιάχνω τις ιδέες μου". Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη βιωματική εμπλοκή των παιδιών στα θέματα του περιβάλλοντος γιατί βοηθά στην εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στη δημιουργία οικολογικής και ευαισθητοποιημένης συμπεριφοράς. Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να προβληματίζονται και να αναζητούν λύσεις επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. 

  • Την ίδια ημέρα, απέναντι από την πλατεία θα υπάρχει το ειδικό κοντέινερ του συστήματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε και θα έχουν όλοι οι δημότες τη δυνατότητα να φέρουν τις παλιές τους ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές (μικρές & μεγάλες) προκειμένου να σταλούν για ανακύκλωση και να ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους. Ταυτόχρονα στην πλατεία θα υπάρχουν ενημερωτικά stands και θα πραγματοποιείται εντυποδιανομή, από τα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΚΑ, συστήματα Ανακύκλωσης: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε & Ανακύκλωση μπαταριών ΑΦΗΣ, έτσι όλοι οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε θέματα ανακύκλωσης με τον καταλληλότερο τρόπο. 

  • Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή, 5 Ιουνίου στις 11:00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, ο Δήμος σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), θα διοργανώσει Ημερίδα με θέμα:”Καλοκαιρινές Διακοπές. Απολαύστε τις με γνώση” και αντικείμενο τα αποτελέσματα πρόσφατων μετρήσεων για τη θαλάσσια ρύπανση του Σαρωνικού, Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου. Έξω από την αίθουσα του θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας.

Στις μέρες μας, η περιβαλλοντική κρίση έχει φέρει την ανθρωπότητα σε σημείο στο οποίο δεν υπάρχει το περιθώριο της αδράνειας ή ακόμα και της καθυστέρησης. Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση, ξεκινώντας άμεσα τις αλλαγές μέσα στη δική μας  καθημερινότητα και αλλάζοντας πρώτα απ' όλα τις δικές μας συνήθειες. Αυτό το σκοπό έχει και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος φέτος στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, που οφείλει να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα και στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής σκέψης και υπευθυνότητας όλων των δημοτών. 


graphical space

Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής

Developed by EXUS